Gå til hovedindhold
Debat

Mange veje til Rom

11-07-2020 KL. 08:25
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mange unge går nok og har kroniske sommerfugle i maven i disse dage. Den 28. juli får de nemlig at vide, om de er kommet ind på en af de studieretninger, som de har søgt. Mange bliver glade, og det er godt. Men der er også mange, der bliver skuffede, og dem må vi ikke glemme.

Allerede nu vil jeg opfordre til, at de unge tænker bredt, når de gælder uddannelse. Presset på de mest populære uddannelser er kronisk højt, og hvis man kun søger med to eller tre prioriteter, så er risikoen for at blive skuffet bare større. Og der kan sagtens være mange veje til at komme til at arbejde med det, man drømmer om. Er der et højt karakterkrav til det studie, som måske virker mest oplagt, så er der på langt de fleste uddannelser mange alternativer. Opfordringen herfra lyder, at unge med fordel kan være lidt kreative i deres tankegang og i øvrigt gøre brug af den gode vejledning, der findes.

Så skulle man få afslag på en studieplads, er det altså på ingen måde verdens undergang. Sidste år var der efter den 28. juli ledige pladser på næsten 400 uddannelser. Husk på, at der i uddannelsesverden kan være mere end én vej, der fører til Rom, til det område, som man meget gerne vil arbejde indenfor.

Mads Eriksen,

uddannelses- og

forskningspolitisk chef

i Dansk Erhverv,

Børsen,

1217 København K

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland