Gå til hovedindhold
Debat

Manglende registreringer af overløb hos Skive Vand

16-04-2020 KL. 19:38
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Vi vil ikke nøjes med blå flag ved vore badestrande – vi vil også have rene vandløb. Så set i det lys og i erkendelse af det faktum, at der kommer større nedbørsmængder, har vi bedt Skive Vand A/S om en orientering om overløb fra overløbsbygværker og pumpestationer i Skive kommune. Men af samme grundforlanger vi i Skive kommune også at erhvervene ikke udleder spildevand i vandløbene og på strandene i kommunen. Det forlanger vi naturligvis også af os selv, og af dem der håndterer vores spildevand altså Skive Vand A/S.

Det paradoksale er så bare, at vi eller Skive Vand A/S ikke fører en seriøs kontrol hermed.

Der findes nemlig 67 overfaldsbygværker og 99 pumpestationer – eller i alt 166 steder med mulighed for overløb til vandløb. På nuværende tidspunkt kontrolleres alene 8 ud af de 166 steder, fordi der kun findes otte stk. af det måleudstyr, der skal til hos Skive Vand A/S, og som benyttes til registrering af overløb.

Skive Vand A/S har dog planer om indkøb af 15-20 nye måleudstyr, hvilket resulterer i at der kan registreres mulige overløb ved ca. 20 procent af kommunens overløbsbygværker og pumpestationer.

Nu løser flere målinger jo ikke hele udfordringen vedr. overløb, og vi havde bestemt hellere set en plan for, hvordan overløb undgås. Vi vil egentligt hellere være sikre på at overløb ikke forekommer. Fx vil vi ikke vide at der finder 5 overløb sted hvert år, når vi nu ved at der kun kan måles otte steder ud af 166 mulige steder. Vi vil til enhver tid foretrække en plan, der fortæller hvilke initiativer der foretages for, at ingen overløb finder sted. Altså vil vi handlinger frem for målinger.

Med tak for optagelsen

Anders Bøge (SF),

Bente Østergaard (S)

og Kim Jepsen (S),

Poppel Alle 30, Ramsing,

7860 Spøttrup

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland