Gå til hovedindhold
Lokalt

Mareridt og usikkerhed: Udvist mor og datter må vente til april på afgørelse

15-01-2019 KL. 14:38
Empty

51-årige Bettina Montenegro og 16-årige Sofia Montenegro står til at blive udvist af Danmark. Nu kæmper de for ikke at blive sendt hjem til Brasilien senest den 2. juni. Foto: Pauli Vendelbo

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Brasilianske Bettina Montenegro og datteren Sofia, der bor i Skive, fik i maj sidste år besked på, at de skulle forlade landet inden for en måned.

Den udvisningsdom blev anket, og efter planen skulle de have haft svar på deres ankesag i december.

Men det fik de ikke, og i stedet fik de at vide, at der ville komme nyt i sagen i januar.

Det kom der så i går, da Bettina Montenegro fik at vide, at sagen først vil blive behandlet i Udlændingenævnet ved udgangen af april på grund af mange sager.

- Det er ikke rart at blive ved med at vente. Det påvirker os meget, og vi kan ikke planlægge noget som helst i vores liv, siger Bettina Montenegro.

Den tilspidsede situation er også ved at få konsekvenser for både Bettina og Sofia Montenegro.

Bettina Montenegro har svært ved at sove om natten, fordi hun har mareridt, og Sofia Montenegro, der går på Ranum Efterskole, kan ikke længere koncentrere sig om skolen.

- Sofia har altid klaret sig godt i skolen og har fået ene 10- og 12-taller, men nu er det begyndt at gå den forkerte vej for hende, det kunne vi se på hendes seneste karakterer. Hun har hendes tanker på, hvad der skal ske og ikke på skolen, siger Bettina Montenegro.

Det eneste positive for familien er, at de nu er sikre på at må være i Danmark indtil april, og det gør, at Sofia Montenegro kan komme med på de ture til udlandet, som Ranum Efterskole har planlagt.

- Jeg ved ikke, om jeg kan gøre mere for at råbe politikerne op inden april, men det er en meget stressende situation at stå i, og jeg går og krydser fingre hver eneste dag, siger Bettina Montenegro, der kom til Skive i 2010.

Det var en skilsmisse i 2017, der har sendt Bettina Montenegro og datteren ud i stormvejret.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

112

Varetægtsfængslet i fire uger: Skibonit truede med at bombe kommunen flere gange Varetægtsfængslet i fire uger: Skibonit truede med at bombe kommunen flere gange

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland