Lokalt

Mary blev mødt med taktfaste råb

- Mary, Mary, Mary! Mary, Mary, Mary!

Begejstringen over at se kronprinsessen er hverken til at overse eller overhøre.

Kronprinsesse Mary er knapt trådt ud af Kronebilen, før der lyder glade tilråb fra tilskuerne.

De mest begejstrede tilråb kommer fra et par af de udviklingshæmmede unge, som sammen med dagplejere og børn, pædagoger og børn fra institutioner i lokalområdet er mødt op for at tage imod kronprinsesse Mary.Efter at have hilst på modtagekomitéen, direktør for Hjerteforeningen og Børnehjertefonden Inge Vestbo samt Hjerteforeningens formand Henning Dyremose, vender kronprinsessen med et smil rundt og går over mod gruppen af tilhørere, hvor tilråbene kommer fra.

Det bliver til både knus og kram, da en tilskuer træder frem med udbredte arme. Hun giver sig god tid til at snakke, kronprinsesse Mary, der efterfølgende går rundt og hilser pænt på flere af de forventningsfulde børn, som i god tid har taget plads langs indkørslen ved daginstitutionen Koglehuset.

Koglehuset på Parkvej i Holstebro er torsdag formiddag centrum for opmærksomheden, hvor fem-årige Anna fra Holstebro bliver dagens heltinde i børnehøjde, da hun længe før synet af Kronebilen er klar til at overrække blomster til kronprinsessen.

Politikere og embedsmænd fra Holstebro Kommune, repræsentanter fra Hjerteforeningen, Børnehjertefonden samt journalister og fotografer fra cirka 15 medier er sammen med politibetjente på plads ved institutionen.

Anledningen er, at Holstebro Kommune sammen med Hjerteforeningen igangsætter sundhedsprojektet »Fra viden til vaner«. Projektet skal i første omgang spredes til samtlige institutioner i Holstebro Kommune i et