Gå til hovedindhold
Kultur

Masser af oplevelser: Astrid glæder sig til MGP-finalen

10-02-2019 KL. 22:04
Empty

Lokalt er der lagt op til den helt store MGP-fest, når Sevel Hallen lørdag den 2. marts åbner dørene for alle interesserede børn og voksne. Aftenens hovedperson, 10-årige Astrid Juhl-Poulsen fra Svendshedevej, har tidligere sunget ved årets revy i Sevel Hallen. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Lørdag den 6. oktober 2018 blev en helt særlig dag for 10-årige Astrid Juhl-Poulsen.

Både Astrid og hendes tre søskende undrede sig over, hvorfor de så tidligt på dagen skulle i fint tøj.

- Det var en meget skør morgen, som jeg ikke lige havde forventet, fortæller Astrid.

Hun tænkte også, at hende mor da måtte være bindegal:

- For vi skulle ikke have andre på besøg end vores gode ven. Men så skulle vi åbenbart i rigtigt fint tøj. Det forstod jeg ikke rigtigt, for det var jo bare en morgen.

Baggrunden for den noget anderledes lørdag morgen hjemme hos familien på Svendshedevej var, at mor Karen Juhl-Poulsen og far Rikard Juhl-Poulsen et stykke tid inden havde fået at vide, at Astrid var nået til finalen i MGP 2019. Og den lørdag i oktober ville DR’s repræsentanter komme forbi med rundstykker, guldkonfetti-kanon og selvfølgelig den helt store overraskelse til Astrid om, at hun skulle være med:

- Så kommer dem fra tv ind i huset, og så kunne jeg ligesom se, at de havde kamera med. Og så tænkte jeg: »Øh, hvad laver de her?«. Så kom de ellers og sagde: »Prøv at kigge ned i posen med rundstykker!«, fortæller Astrid.

Nede i posen med rundstykker, som de udsendte fra DR havde købt hos købmanden i Sevel, lå et meget flot skilt. Teksten fortalte, at Astrid skal være med i MGP 2019.

- Jeg blev faktisk helt mundlam. Og så blev jeg bare glad. Så skød de guldkonfetti-kanonen af. Det var et rigtig flot skilt, fortæller Astrid.

Konfettien blev skudt af henover hovedet på lillesøster, og det festlige drys landede i havregryn og chokoladepålæg.

Ved MGP-finalen, som den 2. marts finder sted i Boxen i Herning, åbner Astrid fra Sevel konkurrencen, når hun synger sin sang med den herlige tekst: ’Når jeg danser’. De første tre får en placering, og Astrid glæder sig til at være den første på scenen:

Astrid tænker længe over spørgsmålet, hvordan det mon kommer til at gå i Herning:

- Det ved jeg ikke. Men jeg håber jo på, at jeg vinder. Men det gør heller ikke noget, hvis jeg ikke gør. Det bliver jeg ikke ked af, fortæller Astrid.

Allerede nu har hun fået rigtig meget ud af det forløb, hun siden august 2018 har været en del af, lige siden hun sammen med over 450 andre børn og unge fra hele landet indsendte sin sang.

Astrids sang har hun lavet sammen med sin onkel, Bjørn Poulsen fra København. Det har givet en masse oplevelser, som hun ellers ikke ville have fået.

Hvis det skulle ske, at Astrid Juhl-Poulsen ikke vinder, er hun allerede sikret en række koncerter rundt omkring i landet, blandt andet i Holstebro.

- Jeg vil også spille den for min skole og herhjemme, fortæller den 10-årige pige.

Først når Astrid har sunget på scenen i Boxen, forventer hun, det går op for hende, at hun er med i MGP-finalen.

Astrid bliver ved MGP-finalen den eneste deltager fra Jylland. Men det er helt sikkert, at der rundt omkring i lokale hjem vil blive heppet og sendt held og lykke mod Herning.

I Sevel Hallen er der lagt op til det helt store show, når en storskærm vil blive stillet op og lokale inviteret til at deltage i en stor fest for Astrid og den lokale deltagelse i det populære MGP-show.

- Jeg glæder mig bare rigtig meget til at synge, fortæller Astrid Juhl-Poulsen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Kultur

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland