Gå til hovedindhold
112

McDonald’s-sagen afsluttet: Landsretten frifinder to for vold og hærværk

21-02-2019 KL. 11:22
Empty

Tirsdag den 28. Marts Skader efter påkørsel Foto:Benjamin Christensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det kan nogle gange godt betale sig at anke den straf, man får i byretten.

Det erfarede to mænd på henholdsvis 23 og 26 år onsdag eftermiddag.

I april sidste år blev begge dømt for vold mod en soldat og hans daværende kæreste samt hærværk mod soldatens bil uden for McDonald’s om aftenen 24. marts 2017.

Sagen endte i Vestre Landsret, og tirsdag og onsdag var fire personer indkaldt som vidner i den såkaldte McDonald’s-sag.

En sag, der trak en del opmærksomhed på gerningsaftenen og i tiden efter.

Knap to år senere er sagen afsluttet.

Onsdag endte Vestre Landsret med at frifinde de to unge mænd på grund af manglende beviser.

Det kunne ikke bevises, at de forsøgte at hive soldaten ud af hans bil eller at de efterfølgende var med til at ødelægge bilen.

- Fire voterende stemte for, at I skulle frifindes, mens to stemte for, at I skulle dømmes, lød det fra dommeren.

Den tredje, en 36-årig mand, som ankede sin dom til landsretten, erkendte at han havde kørt over kantsten og på cykelsti i et forsøg på at standse soldaten, da han kørte ud fra p-pladsen ved McDonald’s.Han erkendte også at han parkerede bilen på vejen for at få soldaten til at stoppe.

Det fik han en bøde på 4500 kroner og en betinget fratagelse af kørekortet, hvilket betyder, at han fortsat kan køre bil lovligt, hvis han bare holder sig inden for lovens rammer.

- Det kan ikke bevises, at du kørte bag soldatens bil ud til kasernen - og heller ikke, at du kørte særligt hensynsløst, forklarede dommeren som grund til, at den 36-årige ikke skulle dømmes for kørslen ud til Skive Kaserne efter opgøret ved McDonald’s.

Den 26-åriges storebror, en 27-årig mand, fik 40 dages fængsel for vold og hærværk uden for McDonald’s 24. marts samme år.

Mens de to mænd blev frifundet i den såkaldte McDonald’s-sag, blev den 26-årige dømt for en anden episode, der udspillede sig på diskotek Manhattan 7. maj 2017.

En episode, hvor den 23-årige forsøgte at skille bartenderen og en anden gæst fra hinanden - og hvor den 26-årige blev dømt for at tage halsgreb på bartenderen.

Begge blev også dømt for forsøg på bedrageri ved Skive Festival, hvor de forsøgte at snyde sig backstage med et falsk armbånd, der gav adgang til hele backstage-området.

De forklarede, at de ville høre Suspekt - og at de havde købt armbåndene på lovlig vis. Da sagen blev nævnt i landsretten, var deres to forsvarsadvokater dog hurtige til at sige, at de erkendte forsøget på bedrageri - og at de alligevel ikke ville anke den del af straffen.

Det fik den 26-årige samlet 20 dages betinget fængsel for med en prøvetid på et år.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste 112

Forsiden lige nu

Lokalt

Glæde i Skive: Udvist mor og datter får lov at blive Glæde i Skive: Udvist mor og datter får lov at blive

Kultur

Bjerre og Danefeld i barsk debat om Skive Theater: »Skandale« og »løse påstande« Bjerre og Danefeld i barsk debat om Skive Theater: »Skandale« og »løse påstande«

112

Tiltalt for at dræbe 41-årig: Nu skal 23-årig skibonit for retten Tiltalt for at dræbe 41-årig: Nu skal 23-årig skibonit for retten

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland