Ritzau Politik

Medie: Eks-ansatte hos Radikale beretter om syg kultur

I et anonymt brev fra "omkring ti tidligere partiansatte" hos De Radikale bliver partiets ledelse kritiseret for en syg arbejdskultur, skriver Ekstra Bladet, der er i besiddelse af brevet.

Ifølge Ekstra Bladet bliver der i brevet beskrevet eksempler på, hvordan ledelse har forsøgt at spille ansatte ud imod hinanden, givet øgenavne til ansatte og trusler om at blive erstattet, hvis de ansatte kontaktede en fagforening.

Avisen har vist eksemplerne til Radikales sekretariatschef Lars Beer Nielsen og lederens af partiets Folketingsgruppe, Sofie Carsten Nielsen. Begge afviser det billede, der bliver tegnet.

Nogle af eksemplerne lyder ifølge Ekstra Bladet:

- Bevidst fravær af overenskomst og trusler om at andre kunne overtage ens job, hvis man kontaktede sin fagforening.

- Vedholdende opfordringer til medarbejderne om i fortrolighed at fortælle, hvad de ikke brød sig om ved deres kolleger.

- (En ledende medarbejder, red.) gav os øgenavne og udskammede og udstillede os foran kolleger.

Nogle af eksemplerne har Lars Beer Nielsen ikke svaret på. Ved andre har han svaret:

- Det er nyt for os, og slet ikke noget vi kan genkende. Det er heller ikke noget, vi tidligere er præsenteret for fra medarbejdersiden på møder i Samarbejdsudvalg, i arbejdspladsvurderinger eller fra den politiske eller organisatoriske ledelse.

Det anonyme brev er ifølge Ekstra Bladet ikke dugfrisk, men har cirkuleret i partiet og har været kendt af ledelsen i "et stykke tid".

Det er ikke i første omgang sendt til Lars Beer Nielsen eller afgående landsformand Svend Thorhauge. Det skyldes ifølge Ekstra Bladet, at forfatterne havde mistet troen på, at det ville nytte noget.

Sofie Carsten Nielsen siger til avisen, at partiet tager brevet "meget alvorligt", men at hun ikke genkender billedet.

- Vi hæfter os ved, at vores nuværende medarbejdere klart afviser en generel utilfredshed. Og vi hæfter os ved, at vores APV'er (Arbejdspladsvurdering, red.) grundlæggende er gode.

/ritzau/

Sofie Carsten Nielsen kan ikke genkende tidligere ansattes billede af et sygt arbejdsmiljø hos De Radikale. (Arkivfoto)