Gå til hovedindhold
Kultur

Medierne mere interesserede i kulturmødet på Mors: Så meget omtale fik Skivemødet

10-06-2019 KL. 11:59
Empty

Fredag. Skivemødet på Posthustorvet.

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Årets udgave af Skivemødet blev omtalt 164 gange i medierne.

Det viser en opgørelse, virksomheden Infomedia har lavet for Skive Kommune.

Tallet omfatter omtaler i aviser, tv, radio og på hjemmesider. Det omfatter alt fra sanger og sangskriver Mads Langers optræden i TV Avisen den 3. maj til læserbreve.

Mads Langer deltog i Skivemødet i år. Her talte han om Skivemødets primære tema: Et Danmark i balance. Ifølge Infomedias analyse var omtalen i TV Avisen den mest positive omtale af Skivemødet. Den gav +95 point i en pr-score, hvilket betyder en meget favorabel omtale af Skivemødet.

To omtaler på Kristeligt Dagblads hjemmeside, K.dk, og en i samme medies papiravis får tilsvarende høj pr-score.

Den mest negative omtale var et læserbrev i Skive Folkeblad - »Skivemødet i balance - ikke helt«, der blev skrevet af Martin Mørch i Grættrup. Det tæller med to gange i opgørelsen, da det blev bragt i både Skive Folkeblads avis og på Skive Folkeblads hjemmeside. Papirudgaven giver Infomedia en score på -50, mens web-udgaven får -53.

Tv-vært Lene Beier, der stammer fra Skive, deltog også i Skivemødet i år. Det blev omtalt på Bt.dk, og det giver Infomedia 0 i pr-score. Lene Beier har boet i København i mange år. I artiklen ærgrer hun sig over, at det er så svært at flytte tilbage.

- Det er vildt ærgerligt, for der er mange tilbud, og folk støtter op om hinanden. Der er natur, mere plads - og man skal ikke lede efter parkering, siger Lene Beier med et lille grin i artiklen.

Infomedia giver +36 pr-point til den samlede, registrerede omtale af Skivemødet. Det betyder »en lettere positiv vinkling.«

Skive Folkeblad - avisen - gav Skivemødet i år mest omtale med knap 50. Næstflest gav www.skivefolkeblad.dk med godt 15. Jyllands-Posten nævnte Skivemødet knap 10 gange. Herefter følger Midt På Ugen, Sallingweb.dk, to gange Jp.dk, Salling Avis, TV MidtVest og K.dk. Infomedias analyse viser, at omtale på Jp.dk og i Jyllands-Posten nåede ud til flest mulige læsere med Bt.dk og Skive Folkeblad som nummer tre og fire.

Landsdækkede dagblade, altså papiraviser, omtalte ifølge Infomedia Skivemødet 13 gange. Web-medier omtalte 60 gange, regionale og lokale dagblade på papir (herunder Skive Folkeblad) 59 gange.

Mors har siden 2013 haft Kulturmødet, som efter et par år slog godt igennem i medielandskabet. Kulturmødet fik sidste år lavet en lignende undersøgelse af Kulturmødets gennemslagskraft. Det viste 947 omtaler.

Borgmester Peder Christian Kirkegaard (V) er godt tilfreds med den omtale, Skivemødet har fået.

- Jeg vil helt sikkert sige tak for et rigtig godt Skivemøde i år. Vi synes, det lykkedes dem at skaffe større opmærksomhed omkring Skivemødet og dermed fastholde den vigtige dagsorden om et Danmark i balance, siger Peder Christian Kirkegaard.

Han vurderer, at det lykkedes Skivemødet at skaffe opmærksomhed fra hele landet op til og under mødet.

Omtale-tallene er ikke nagelfaste, da man ikke kan være sikker på, at alle omtaler i medier bliver opfanget.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Kultur

Forsiden lige nu

112

"Hvis du gør som jeg siger, så ser du din mor igen, men hvis du ikke gør, som jeg siger..." "Hvis du gør som jeg siger, så ser du din mor igen, men hvis du ikke gør, som jeg siger..."

Lokalt

Forening advarer: Skive er ramt af smitsom og dødelig sygdom for hunde Forening advarer: Skive er ramt af smitsom og dødelig sygdom for hunde

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland