Gå til hovedindhold
Kultur

Medierne mere interesserede i kulturmødet på Mors: Så meget omtale fik Skivemødet

10-06-2019 KL. 11:59
Empty

Fredag. Skivemødet på Posthustorvet.

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Årets udgave af Skivemødet blev omtalt 164 gange i medierne.

Det viser en opgørelse, virksomheden Infomedia har lavet for Skive Kommune.

Tallet omfatter omtaler i aviser, tv, radio og på hjemmesider. Det omfatter alt fra sanger og sangskriver Mads Langers optræden i TV Avisen den 3. maj til læserbreve.

Mads Langer deltog i Skivemødet i år. Her talte han om Skivemødets primære tema: Et Danmark i balance. Ifølge Infomedias analyse var omtalen i TV Avisen den mest positive omtale af Skivemødet. Den gav +95 point i en pr-score, hvilket betyder en meget favorabel omtale af Skivemødet.

To omtaler på Kristeligt Dagblads hjemmeside, K.dk, og en i samme medies papiravis får tilsvarende høj pr-score.

Den mest negative omtale var et læserbrev i Skive Folkeblad - »Skivemødet i balance - ikke helt«, der blev skrevet af Martin Mørch i Grættrup. Det tæller med to gange i opgørelsen, da det blev bragt i både Skive Folkeblads avis og på Skive Folkeblads hjemmeside. Papirudgaven giver Infomedia en score på -50, mens web-udgaven får -53.

Tv-vært Lene Beier, der stammer fra Skive, deltog også i Skivemødet i år. Det blev omtalt på Bt.dk, og det giver Infomedia 0 i pr-score. Lene Beier har boet i København i mange år. I artiklen ærgrer hun sig over, at det er så svært at flytte tilbage.

- Det er vildt ærgerligt, for der er mange tilbud, og folk støtter op om hinanden. Der er natur, mere plads - og man skal ikke lede efter parkering, siger Lene Beier med et lille grin i artiklen.

Infomedia giver +36 pr-point til den samlede, registrerede omtale af Skivemødet. Det betyder »en lettere positiv vinkling.«

Skive Folkeblad - avisen - gav Skivemødet i år mest omtale med knap 50. Næstflest gav www.skivefolkeblad.dk med godt 15. Jyllands-Posten nævnte Skivemødet knap 10 gange. Herefter følger Midt På Ugen, Sallingweb.dk, to gange Jp.dk, Salling Avis, TV MidtVest og K.dk. Infomedias analyse viser, at omtale på Jp.dk og i Jyllands-Posten nåede ud til flest mulige læsere med Bt.dk og Skive Folkeblad som nummer tre og fire.

Landsdækkede dagblade, altså papiraviser, omtalte ifølge Infomedia Skivemødet 13 gange. Web-medier omtalte 60 gange, regionale og lokale dagblade på papir (herunder Skive Folkeblad) 59 gange.

Mors har siden 2013 haft Kulturmødet, som efter et par år slog godt igennem i medielandskabet. Kulturmødet fik sidste år lavet en lignende undersøgelse af Kulturmødets gennemslagskraft. Det viste 947 omtaler.

Borgmester Peder Christian Kirkegaard (V) er godt tilfreds med den omtale, Skivemødet har fået.

- Jeg vil helt sikkert sige tak for et rigtig godt Skivemøde i år. Vi synes, det lykkedes dem at skaffe større opmærksomhed omkring Skivemødet og dermed fastholde den vigtige dagsorden om et Danmark i balance, siger Peder Christian Kirkegaard.

Han vurderer, at det lykkedes Skivemødet at skaffe opmærksomhed fra hele landet op til og under mødet.

Omtale-tallene er ikke nagelfaste, da man ikke kan være sikker på, at alle omtaler i medier bliver opfanget.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Kultur

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland