Gå til hovedindhold
Debat

Menneskeskabte klimaforandringer

15-09-2020 KL. 21:49
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Ærgerligt at se et synspunkt, som det Carl Eiler Carlsen lufter i sit debatindlæg i Skive Folkeblad forleden, hvor han betvivler de menneskeskabte klimaforandringer.

I stedet for – som Eiler Carlsen – at henholde sig til dronningens nytårstale, vil jeg anbefale, at man forholder sig til videnskaben på området.

Et internationalt studie påviste sidste år, at de klimaforandringer, vi ser i disse år med mere end 99,99 % sandsynlighed er menneskeskabte.

Faktisk er der kun 1 ud af 3,5 million sandsynlighed for at klimaforandringerne ikke er menneskeskabte.

Samtidig er stort set alle forskere enige om, at mennesker er den primære årsag til den globale opvarmning. Og de ganske få, der ikke er enige mangler en god forklaring på de temperaturstigninger, vi ser i disse år. For det er rigtigt, at temperaturen altid har svinget, men der har ikke tidligere været så stor en stigning på så kort tid, som vi ser nu.

Desuden kan der påvises en sammenhæng mellem stigningen i CO2 og temperaturstigninger.

Således kan det godt være, at en mindre del af temperaturstigningerne i disse år skyldes naturlige årsager – f.eks. solpletter, vulkanaktivitet og plantevækst – men det kan slet ikke forklare, at temperaturen stiger så hurtigt, som den gør i disse år. Og dermed er der ingen grund til at tvivle på, at langt størstedelen af opvarmningen er menneskeskabt.

Derfor er der brug for handling fra politikkerne – alt andet vil være uansvarligt.

Med venlig hilsen

Jeppe Tandal Nielsen,

Huginsvej 13,

7800 Skive

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland