Gå til hovedindhold
Lokalt

Mens Wilbek brugte skattekroner: Kunstner gav maleri til Skive-borgmester

13-11-2018 KL. 19:57
Empty

Borgmester Peder Christian Kirkegaard (til højre) tog imod, da Matrakiz Mayhem (til venstre) mandag kom for at give Skive Kommune et maleri. Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mandag modtog Skive Kommunes borgmester Peder Christian Kirkegaard (V) et maleri udført af Matrakiz Mayhem, der bor på Brårupvej i Skive.

Matrakiz Mayhem så forleden i medier omtalen af, at Viborg-borgmester Ulrik Wilbek (V) havde købt et maler i af kunstneren Vilmantas Marcinkevičius for 95.000 skatteyderbetalte kroner.

- Jeg så, at Ulrik Wilbek havde problemer med at få kunsten til at fungere på sit kontor. Her i Skive Kommune har vi mange kunstnere, inklusive mig selv. Derfor tænkte jeg, at Skive Kommune kunne få et maleri af mig. Skive Kommune har hjulpet mig, så skal det ikke hedde sig, at Skive Kommune bruger mange penge på at købe kunst, fortæller Matrakiz Mayhem.

Han fulde navn er Matrakiz Brian Frank Christensen Mayhem.

- Jeg valgte for en del år siden Matrakiz Mayhem som kunstnernavn. Det lyder cool, synes jeg. Da jeg fik mit navn ændret, fastholdt jeg Brian Frank Christensen af respekt for mine forældre, som gav mig det navn, fortæller Matrakiz Mayhem, der er 49 år og pensionist.

Skive Kommune har for eksempel hjulpet ham, når han var i bolignød.

Matrakiz Mayhem begyndte at male for mange år siden.

- Det begyndte som en slags hobby. Nu er det en passion. Jeg kan ikke lade være med at male og har lavet min store stue om til atelier. Når man ikke er anerkendt kunstner, har man ikke så meget at rutte med. Så må man sno sig, som ålen sagde, siger Matrakiz Mayhem.

Skive Kommune bruger i øvrigt ikke mange penge på indkøb af kunst til rådhuset og andre af kommunens steder. Kommunen har lånt nogle værker af Museum Salling.

Andre er indkøbt hen over mange år - for eksempel værker af kunstnere, der udstillede på rådhuset. Hertil kommer, at Skive Kommune har modtaget kunst og kunsthåndværk som gaver fra gæster, der har været på besøg.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

112

Varetægtsfængslet i fire uger: Skibonit truede med at bombe kommunen flere gange Varetægtsfængslet i fire uger: Skibonit truede med at bombe kommunen flere gange

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland