Gå til hovedindhold
Ritzau Politik

Mette F. om udgangsforbud: Borgernes adfærd er afgørende

23-03-2020 KL. 15:50
Regeringen forlænger restriktioner og lukningen af store dele af Danmark til 13. april. Spidsbelastning fra coronavirus ventes at indtræffe i ugerne efter.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Regeringen har indført restriktioner i Danmark på grund af udbruddet af coronavirus og lukket store dele af landet delvist. De er mandag forlænget til 13. april.

Der er dog ikke indført et egentligt udgangsforbud, som andre lande har set sig nødsaget til. Statsminister Mette Frederiksen (S) afviser ikke, at det kan ske på sigt, men hun vil se tiden an.

- Vi har gjort ganske meget i Danmark, og vi har gjort det hurtigt. Vores forhåbning er, at vores samlede initiativer vil gøre, at vi håndterer krisen bedre end andre europæiske lande, siger hun på et pressemøde mandag.

Hun takker borgerne for, at langt størstedelen har lyttet til regeringen og myndighedernes opfordring og har fulgt retningslinjer, der går på, at man skal holde sig hjemme og undgå kontakt med andre.

Hvis danskerne forsætter med at respektere retningslinjerne, er det vurderingen, at vi kan komme langt med bekæmpelsen af corona. Men jeg afviser ikke yderligere initiativer

- Påskeferien er rigtig afgørende. Vi er nødt til at dæmpe aktiviteten i påsken, siger statsministeren.

/ritzau/

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland