Gå til hovedindhold
Ritzau Indland

Michael Jackson-figur vender tilbage til storcenter

12-02-2019 KL. 16:20
Historien om Michael Jackson-figuren i Rødovre Centrum er gået verden rundt og er blevet beskrevet i medier som Washington Post og ABC News. (Arkivfoto.)
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Efter kritik af beslutningen om at fjerne en Michael Jackson-figur fra Rødovre Centrums vinterudstilling vil centret nu alligevel udstille figuren.

Fra onsdag 13. februar klokken ti vil voksfiguren nemlig kunne ses i udstillingen.

Det skriver Rødovre Centrum tirsdag eftermiddag på Facebook.

- Rødovre Centrum har fundet, at det var en ukorrekt beslutning at fjerne Michael Jackson-voksfiguren fra den udstilling af figurer af kendte idoler, som centret har opstillet i vinterferien, står der i opslaget.

Mandag kom det frem, at centret havde besluttet at fjerne Michael Jackson-figuren fra vinterudstillingen.

Flere kunder fandt figuren stødende med henvisning til indholdet af dokumentarfilmen "Leaving Neverland", som for nylig havde premiere.

I filmen står to mænd frem og fortæller, hvordan de som drenge blev seksuelt misbrugt af den nu afdøde popstjerne Michael Jackson.

Marketingdirektør i Rødovre Centrum Charlotte Andersen fortalte mandag til TV2 Lorry, at man fjernede figuren for at imødekomme 15 stødte personer og undgå hærværk af figuren.

Den beslutning gav imidlertid anledning til heftig kritik af centret på Facebook, hvor flere hundrede brugere ifølge TV2 Lorry er kommet med kritiske opslag.

Og efterfølgende er historien gået verden rundt og er blevet beskrevet i medier som amerikanske Washington Post og ABC News.

Men nu har ledelsen i centret skiftet holdning.

På Facebook understreger centrets administrerende direktør, Jesper Andreasen, tirsdag, at beslutningen om at fjerne figuren var udtryk for "unødig overforsigtighed".

Derfor vil man nu genindsætte figuren i samlingen.

- Det er ingen skam at tænke sig om en ekstra gang, og det er det, vi har gjort, siger direktøren i opslaget på det sociale medie.

- Der er mange og meget forskellige meninger om Michael Jackson, som aldrig blev kendt skyldig i nogen af de beskyldninger, der blev rettet imod ham. Derfor var det en overreaktion at sløjfe ham i udstillingen – og derfor gør vi beslutningen om.

Kritikken om at fjerne figuren kom blandt andet fra Christian Borrisholt Steen, der er foredragsholder og tidligere medlem af Det Etiske Råd.

- Når nogle giver efter på små krænkelser, ender det med at fjerne opmærksomheden fra mere alvorlige problemer, sagde han mandag.

Ifølge TV2 Lorry nåede figuren aldrig at være en del af udstillingen, før den blev taget af igen på grund af klagerne.

I udstillingen har der i stedet stået en voksfigur af den amerikanske skuespiller Brad Pitt.

/ritzau/

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Sport

Nyt tiltag for unge elite-sportsfolk i Skive: Gymnasium og college får idrætsklasser Nyt tiltag for unge elite-sportsfolk i Skive: Gymnasium og college får idrætsklasser

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland