Gå til hovedindhold
Lokalt

Millionløft falder et tørt sted: Handicappede får populær klippekortordning

17-10-2019 KL. 12:51
Empty

Arkivfoto: Colourbox

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Siden kommunalreformen trådte i kraft i 2007, er det langt fra hvert år, der er blevet kigget de handicappedes vej, når puslespillet til de kommunale finanser er blevet lagt.

Men fra 1. januar 2020 får handicap-området i Skive Kommune et kærkomment løft, da byrådet har bevilget to millioner kroner til såkaldte samværs-aktiviteter for de handicappede på kommunens bosteder.

Aktiviteterne skal give de handicappede mere værdi i hverdagen gennem en klippekortordning, som også er kendt fra ældreområdet.

- Vi kan se, hvordan kommunens ældre blomstrer op, når de får 45 minutter om ugen til aktiviteter ude af huset sammen med personalet. Den klippekortordning kan de handicappede også få glæde af, og derfor er jeg meget stolt og glad for, at løftet har fundet vej til budgettet, siger Skive-Listens Per Jeppesen, der har stillet forslaget.

I budgettet er der også fundet midler til en fritidskoordinator, der skal stille sig til rådighed for de handicappede, der er lidt bedre fungerende.

Det samlede løft er tiltrængt, mener Handicaprådet i Skive Kommune.

- Det er glædeligt, at der for første gang i mange år bliver frigivet midler til de handicappede. På den her måde kan de handicappede komme ud og blive en del af samfundet, og de kan føle, at de selv navigerer lidt rundt i det sociale liv. Det er tiltrængt, siger næstformand i Handicaprådet, Maj-Britt Sørensen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland