Gå til hovedindhold
Lokalt

Mistanke om legionærsyge: Vand på plejehjem undersøges efter dødsfald

29-08-2019 KL. 14:20
Empty

Det er et uv-filter som det her, der skulle og burde sikre, at der ikke kommer legionella-bakterier i vandet på ældrecentrene i Skive Kommune. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

For nylig døde en person fra Selde Ældrecenter, og nu spreder mistanken sig om, at personen er død af legionella-bakterier.

Skive Kommunes analyseapparater har fundet et forhøjet bakterie kimtal i en af gæstelejlighederne på Selde Ældrecenter, og derfor er der taget vandprøver fra ældrecentret, som lige nu bliver undersøgt hos Statens Seruminstitut.

- Jeg kan ikke gå i detaljer om dødsfald, men jeg kan bekræfte, at der har været et dødsfald. Og når der samtidig er fundet en forhøjet koncentration af bakterier, så er vi forpligtet til at undersøge vandet. Og det er det, vi gør nu, siger Marianne Frost, der er leder af Plejeboligenheden og souschef i Pleje & Visitation i Skive Kommune.

Marianne Frost fortæller samtidig, at der ikke burde kunne være legionella-bakterier i vandet på Selde Ældrecenter.

Selde Ældrecenter er nemlig et af de 10 ældrecentre i Skive Kommune, der for godt et år siden fik installeret et særligt uv-filter, der slår bakterierne ihjel.

- Vi havde nogle problemer med legionella-bakterier på ældrecentrene sidste år, og derfor lavede vi en indsats for at komme problemerne til livs. Det resulterede i uv-filtre på de ældrecentre, der havde problemer, og derfor undrer det mig også, hvis der nu er legionella-bakterier i Selde, siger Marianne Frost.

Ifølge Skive Folkeblads oplysninger har den afdøde person for nylig været indlagt på Viborg Sygehus, og der har der også været problemer med legionella-bakterier.

Men det er endnu uvist, om personen er død af legionella-bakterier, og hvor de bakterier i givet fald er kommet fra.

Det vil der senere komme svar på.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland