Gå til hovedindhold
Lokalt

Modernisering færdig: Helt nyt torv i Skive indviet og taget i brug

05-12-2018 KL. 21:11
Empty

Der er nu masser af muligheder for at folde sig ud på Aakjær Torv i Skive. Foto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Onsdag tog børn og unge fra Aakjærskolen et helt nyt torv i Skive i brug.

Det er Aakjær Torv ved Frederiksgade, der også fungerer skolegård for eleverne.

Moderniseringen af Aakjær Torv blev sat i gang i foråret. Den indgår i den fornyelse af den vestlige del af Skives bykerne, som Skive Kommune har arbejdet med de seneste år.

- Vi synes, vi med moderniseringen af Aakjær Torv har fået lavet et rum, som både kalder på legebarnet og inviterer til ophold. Det var dejligt at se eleverne fra Aakjærskolen indtage torvet onsdag formiddag, da vi åbnede det. De så ud til at være meget glade for det, fortæller arkitekt Tonie Holmberg Kristensen, Skive Kommune.

Før lå torvet i et hul. Det er nu blevet hævet, så torvet er blevet betydeligt større. Det er blandt andet blevet forsynet gummibakker og andre faciliteter, som giver folk mulighed for at folde sig ud og hygge sig på torvet.

- Aakjær Torv er både en del af Aakjærskolens skolegård og samtidig et torv for mennesker, der bor og opholder sig i Skives bykerne, siger Tonie Holmberg Kristensen.

Elever og lærere på Aakjærskolen har været med til at præge indretningen af Aakjær Torv. Det samme har en gruppe af borgere, der bor i Skives midtby, og som har engageret sig i fornyelsen af den vestlige del af Skives bykerne.

Moderniseringen af Theaterpladsen i Skive indgår også i den. Det samme gør en modernisering af Toldstrupparken og etablering af den såkaldte toldsti gennem Skives bykerne. Toldstrupparken og Toldstien vil være klar til foråret, når Skive Kommune gennemfører en fælles indvielse af fornyelsen af den del af Skives bykerne.

Labland Arkitekter i Aarhus har tegne den nye udformning af Aakjær Torv. Salling Entreprenørfirma har gennemført arbejdet. A-Sport i Skive også har medvirket til at realisere den nye udgave af Aakjær Torv.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland