Gå til hovedindhold
Lokalt

Modstand mod Madsens plan om Penthouse i Slotsgade

14-11-2017 KL. 13:28
Empty

Denne illustration viser, hvordan ejendommen i Slotsgade i Skive vil komme til at se ud med en penthouse. Illustration: Meissner + Sigh, Skive

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Kaj Ove Madsen søger om tilladelse til at forhøje ejendom midt i Skive.

Entreprenør Kaj Ove Madsen ønsker at bygge en etage med en penthouselejlighed på sin ejendom i Slotsgade 3 - 7 i Skive.

Det har han søgt Skive Kommune om tilladelse til, og Skive Kommunes udvalg for teknik og miljø har sagt ja til ønsket. Derfor skal Skive Kommune nu lave et såkaldt tillæg til Skive Kommunes kommuneplan for, at Kaj Ove Madsen lovligt kan forhøje huset.

- Vi synes, det, vi har set, ser godt ud, siger Jens Peder Hedevang (V), formand for Udvalget for Teknik og Miljø.

Men det gør naboer til huset i Slotsgade ikke. De mener ikke, at den planlagte forhøjelse af huset vil forskønne området, og det har de meddelt Skive Kommune.

Beboere i otte lejligheder i naboejendommen ved Posthustorvet har skrevet under på indsigelsen.

I Skive Kommunes kommuneplan står der, at man højst må bygge op til 10,5 meter i området. Det er en fejl. Huset i Slotsgade er godt og vel 13 meter højt. Med en penthouse-etage vil den blive godt 17 meter høj. På grund af fejl og på grund af ønsket om at forhøje huset, skal Skive Kommune justere kommuneplanens ord om byggeri i området.

»Vi bemærker særdeles, at det maksimale tilladte højde for ejendommen overskrides.

Antal etager er fastsat til 3,5 og denne fastsættelse må på nuværende tidspunkt være gældende, uanset en teknisk fejl.

Den nuværende maksimale højde er desforuden fastsat til 10,5 meter for mange år siden, og vi vil her på det kraftigste protestere mod, at man nu i udsendte brev skriver »at der er tale om en teknisk fejl«.

Vi mener at, Skive Kommune ikke blot kan se stort på vedtagne byggereglementer i kommunen for at kunne køre en sag hurtigt igennem på en let måde, vi vurderer, at dette er at tilsidesætte vedtaget lovgivning,« står der i naboers fælles indsigelse til Skive Kommune.

Men Udvalget for Teknik og Miljø ser altså ikke sådan på det. Justeringen af kommuneplanens ord om byggeri i området vil komme til offentlig høring. Det vil sige, at naboer og alle andre får mulighed for at kommentere det.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland