Gå til hovedindhold
112

Modstridende forklaringer: Statsadvokat dropper sag om vold efter vejspærring

25-03-2019 KL. 20:08
Empty

Grethe Breum kørte af sted i sin sorte Opel torsdag og lørdag i forsøget på at standse en bilist uden kørekort.
Foto: Katrine Friis.

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Retten kommer ikke til at tage stilling til, hvad der egentlig hændte, da en 78-årig kvinde og en mand fra Rødding-kanten røg i karambolage med hinanden den 8. september sidste år.

Det har statsadvokaten i Viborg netop afgjort efter at have behandlet en klage fra kvinden, Grethe Breum, over politiets beslutning om at droppe sagen i første omgang.

- Begrundelsen for min afgørelse er, at jeg ikke forventer, at en domstol vil finde (navn udeladt, red.) skyldig i at have udøvet vold, forklarer senioranklager Sisse Kelley i et brev til Grethe Breums advokat, Trine Høgedal.

Senioranklageren lægger især vægt på, at vidnerne har afgivet meget modsatrettede forklaringer.

På den ene side står Grethe Breums forklaring om, at hun fik et knytnæveslag både i hovedet og på den ene arm.

Det skete - ifølge Grethe Breum - mens hun sad i sin bil, som hun brugte til at spærre vejen for en lokal mand, som hun hævder kører rundt uden at have kørekort. Manden ville have fat i bilnøglerne for at kunne flytte Grethe Breums bil.

På den anden side står mandens forklaring. Han har forklaret, at Grethe Breum slog ham i hovedet med sin mobiltelefon, da han ville flytte hendes bil. Derefter tog han fat i hendes håndled, mens han sikrede sig bilnøglerne

Mandens vidneudsagn bakkes ifølge senioranklageren op af flere vidner, der har udtalt, at de så den 78-årige kvinde slå manden i hovedet med den førnævnte mobiltelefon.

Til gengæld så de ikke manden slå Grethe Breum, som havde fulgt efter manden på en længere strækning for at stoppe ham.

Grethe Breum afviser at have slået ham med sin mobiltelefon og mener i øvrigt ikke, at statsadvokaten har fået det rette billede af sagen. Hun mener derfor også, at statsadvokatens afgørelse er forkert. Men afgørelsen kan ikke ankes.

Alligevel er Grethe Breum ikke færdig med sagen.

 - Jeg har stadigvæk mén af det her og agter at gå videre med det her og søge aktindsigt. Jeg vil se, hvad folk har sagt. Jeg har ikke kunnet få at se, hvad vidnerne har udtalt. Jeg er jo ikke en, der giver op, siger Grethe Breum.

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste 112

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland