Gå til hovedindhold
Lokalt

Mor undrer sig over frikendelse efter søns selvmord: »Mit telefonopkald er fejet ind under gulvtæppet«

28-01-2020 KL. 06:15
Empty

Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Hvordan kunne det ske, at 43-årige Kim Nygaard Jensen lykkedes med at hænge sig i sit eget bælte på den psykiatriske afdeling i Viborg, når hans mor kort tid forinden ringede og advarede afdelingen om, at det netop var dét, han agtede at gøre?

Kims mor, Winnie Nygaard Jensen, Vinde, undrer sig. Og det gør hun stadig, efter Styrelsen for Patientklager nu har frikendt afdelingen for at have handlet forkert.

Styrelsen konstaterer, at den psykiatriske afdeling har »udvist tilstrækkelig omhu og samvittighedsfuldhed« under Kims indlæggelse fra den 3. juni og frem til den 7. juni sidste år, hvor Kim døde. Styrelsen for Patientklager tillægger nemlig patientjournalen stor bevisværdi. Men paradoksalt nok er indholdet af Kims mors opkald aldrig blevet journalført af den psykiatriske afdeling.

Og derfor vælger styrelsen i sin afgørelse at se helt bort fra telefonopkaldet, fordi der ikke er skriftlig dokumentation for, at opkaldet har omhandlet en akut øget selvmordsrisiko.

- Den telefonsamtale, jeg havde, er fejet ind under gulvtæppet. Det er ikke i orden, siger Winnie Nygaard Jensen.

Indholdet i den fire minutter lange telefonsamtale er derfor reelt set endt med at være påstand mod påstand mellem afdelingen og Kims mor. Styrelsen for Patientklager har lagt vægt på, at man ikke kan dokumentere alle indkomne opkald, men at oplysninger om selvmordstrusler bør føres til journal.

Ledende overlæge i Regionspsykiatrien Midt i Viborg Kirsten Gøtzsche-Larsen vil ikke kommentere på den konkrete sag og dermed ikke svare på, hvorfor Kims mors opkald ikke blev journalført.

Det ulykkelige hændelsesforløb omkring Kims død er undersøgt og analyseret internt i Regionspsykiatrien Midt.

Kirsten Gøtsche-Larsen påpeger, at sagen har været behandlet i alle relevante instanser.

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland