Gå til hovedindhold
Erhverv

Mørke skyer i horisonten: Roslev Trælasthandel polstrer sig til dårligere tider med stort overskud

18-03-2019 KL. 16:57
Empty

Der er godt gang i byggebranchen, og det har man i de seneste år mærket hos Roslev Trælasthandel A/S. I 2018 var overskuddet før skat på 28,6 millioner kroner. Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

De er blevet bedre til at tjene penge hos Roslev Trælasthandel A/S. Det viser årsregnskabet for 2018, hvor omsætningen er på 711 millioner kroner, og overskuddet før skat er på 28,6 millioner kroner. Året før var tallene henholdsvis 751 millioner og 27,1 millioner kroner, og det betyder, at tømmerhandlen faktisk har lavet større overskud på en mindre omsætning.

Hovedaktionær og administrerende direktør Jørgen S. Hansen medgiver, at en faldende omsætning selvfølgelig ikke er specielt ønskeligt for en virksomhed.

- Vi er gået omkring 40 millioner kroner tilbage i omsætning, men jeg tror, det er kommet lidt tilfældigt i forhold til, om vi lige har fået en bestemt ordre eller ej. Men når vi alligevel skaber et større overskud, så er det, fordi vi har meget styr på vores omkostninger, og så har vi ikke tabt store penge på debitorerne. Derudover ser vi hele tiden på, hvordan vi kan være mere effektive, siger Jørgen S. Hansen.

Overskuddet i 2018 er ikke virksomhedens rekord, for i 2007 inden nogle kendte ordet »finanskrise«, var det sammenlignelige resultatet ifølge Jørgen S. Hansen endnu bedre. Men det er alligevel det bedste resultat i årevis. Ligesom tidligere år giver han de ansatte og særligt direktør og medejer Jørn Christiansen æren for det gode resultat.

- Vi har nogle fantastiske medarbejdere med direktør Jørn Christiansen i spidsen, og dem er jeg meget stolt af. Det er dem, der har præsteret de gode resultater, siger han.

Og selvom han benævner 2018 som et år med »gode resultater«, så er de i regnskabssproget ikke mere end blot »tilfredsstillende«, og det skyldes ifølge Jørgen S. Hansen konjunkturen i branchen.

- Det er gode tider i byggebranchen, så vi skal tjene fornuftigt i de her år. Det gør vi også, og det er vigtigt for os, så vi kan være polstret, når tiderne skifter igen, forklarer han.

Og det gør de, mener han.

- Der er ingen tvivl om, at vores branche - hele byggebranchen - er noget, der kører op og ned i konjunkturerne, og vi kan også se nogle mørke skyer i horisonten. Men om det bliver i år eller næste år, kan vi ikke se. Men vi ser jo blandt andet på de store byer, hvor boligpriserne er fladet noget ud, og at tegnerne og dem, der projekterer, har lidt mindre at lave end tidligere, siger han.

Han håber dog, at de mørke skyer ligger lidt længere ude.

- Vi tænker, at budgettet for i år umiddelbart ligner det for 2018, siger han.

Det er efterhånden nogle år siden, at Roslev Trælasthandel var et Salling-firma, og faktisk spænder det i dag fra to butikker i Skive, over en butik i Holstebro til en butik i henholdsvis Herning og Ikast. Tre af butikkerne henvender sig til erhvervskunderne, mens XL-byggemarkederne i Skive og Ikast er til især privatkunder.

- Det går faktisk godt i alle fem afdelinger. Vores primær base er de lokale håndværksmestre med deres byggerier, men vi er selvfølgelig også afhængig af de store håndværksvirksomheder og entreprenører, siger han.

I en branche med hård konkurrence er relationen til de lokale kunder vigtig.

- Vores medarbejdere kender kunderne, og sammen med byggebranchen er vi med til at skabe masser af job og aktivitet i det område, hvor vi også selv lever og bor. Vores overskud bliver i Midt- og Vestjylland og

skaber vækst her, fordi vi er lokalt ejet. Det er vi stolte af, og sådan ønsker vi, at det skal blive ved med at være, siger Jørgen S. Hansen.

Han udelukker ikke, at Roslev Trælasthandel ikke kan finde på at ekspandere i flere byer, hvis den rette mulighed byder sig, men en ekspansion af de eksisterende afdelinger ligger ikke umiddelbart i kortene.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland