Gå til hovedindhold
Lokalt

Mormor ville takke chauffør, der glædede handicappet dreng: Fik vildt mange reaktioner

03-11-2019 KL. 14:00
Empty

Margrethe Odland med sit barnebarn, Hjalte. De to fik i slutningen af august en god oplevelse sammen, da en lastbilchauffør dyttede til Hjalte, der er handicappet. Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

1400 likes, 183 kommentarer og 655 delinger.

Det var hvad et Facebook-opslag fra Margrethe Odland indtil videre har fået, efter hun lavede opslaget den 26. oktober - i lørdags.

- Det er helt vildt så mange reaktioner, der har været på opslaget, og de har allesammen været positive, siger Margrethe Odland.

Opslaget handler om en episode i slutningen af august, da Margrethe Odland var ude og gå en tur med sit barnebarn Hjalte, der sidder i kørestol.

De to havde gjort hold ved Sparekassen på Hvilshøjvej i Lem, fordi en af handicappede Hjaltes største glæder er at sidde ved vejen og kigge på biler der kører forbi.

Denne lørdag kom Tais Lykke Kristensen forbi i sin lastbil fra Skive Køletransport.

Tais Lykke Kristensen er selv far, og han havde sin egen dreng med i bilen, da de kørte forbi Hjalte og Margrethe.

»Så kom DU, han havde set dig på lang afstand og var allerede vildt begejstret. Du fik øje på ham, du satte farten ned, startede blinket på taget, og da du i sneglefart passerede den lille dreng i kørestol, dyttede du i hornet. Du aner slet ikke, hvor glad den lille dreng blev. Han hoppede op og ned og kom med alle de lyde, han har, der symboliserer glæde«, skrev Margrethe Odland i sit opslag.

Margrethe Odland skrev opslaget, fordi hun mente, at chaufføren skulle vide, at han havde gjort en lille dreng meget glad.

Og hun ville gerne sikre sig, at han fik besked.

- Gennem opslaget fandt vi frem til Tais Lykke Kristensen, der bor i Randers, og jeg har givet udtryk for min taknemmelighed over for ham. Det viste sig, at hans egen dreng efterfølgende havde sagt, at »det var godt, at vi dyttede til den lille dreng, når han blev så glad«, fortæller Margrethe Odland.

Hjalte, der i januar fylder fire år, blev født i en ambulance i en rundkørsel ved Højslev, da hans forældre, Elizabeth og Kasper fra Lem, ikke kunne nå at komme til sygehuset i Viborg.

Og hans mormor mener, at det er grunden til, at barnebarnet ofte vil se på biler.

- Han er jo født på landevejen, og måske er det derfor, han elsker biler, siger Margrethe Odland.

Margrethe Odland understreger, at hun ikke skrev opslaget for at få opmærksomhed, men hun minder alligevel om, at folk skal huske at sætte pris på selv de små ting.

- Vi har brug for hverdagens glæder og de gode historier, siger hun.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland