Gå til hovedindhold
Lokalt

Mulig flytning af Børnenes Paradis skal til folkeafstemning

12-08-2020 KL. 11:31
Empty

Illustration: Skive Kommune

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Borgerne i Skive Kommune får mulighed for at deltage i en vejledende folkeafstemning om, hvad der skal ske med legepladsen Børnenes Paradis ved Skive Stadion.

Det skyldes, at fagfolk anbefaler Børnenes Paradis flyttet cirka 100 meter i forbindelse med udvikling af en idræts- og kulturpark omkring stadion.

Muligheden blev offentliggjort efter et temamøde i Skive Byråd, hvorunder muligheden for flytning af Børnenes Paradis blev luftet. Det gav en del kritik på Facebook.

Anders Bøge (SF), foreslog tirsdag i Skive Kommunes udvalg for teknik og miljø at holde en vejledende folkeafstemning. Det syntes udvalget var en god idé.

- Borgerne skal præsenteres for det forslag, byrådet er blevet præsenteret for, inden. Vi ønsker, at der skal afholdes et borgermøde om Børnenes Paradis efterfulgt af en høring, inden vi afvikler den vejledende folkeafstemning, siger Jens Peder Hedevang (V), formand for Udvalget for Teknik og Miljø.

Borgermødet vil blive afviklet, så snart corona- restriktionerne giver mulighed for det. Høringen efter borgermødet kommet til at afgøre, hvad borgere til sin tid kan stemme på. Jens Peder Hedevang ser nu tre muligheder: Børnenes Paradis bliver, hvor den er, Børnenes Paradis flyttes godt hundrede meter til aktivitetsområdet i den nye idræts- og kulturpark, eller legepladsen flyttes over i Skive Anlæg på den anden side af Ågade.

- Det bliver spændende at prøve en vejledende folkeafstemning. Så kan folk ikke være mere med på råd, siger Jens Peder Hedevang.

Han oplever, at borgere reagerer mod en flytning af Børnenes Paradis uden at kende baggrunden og mulighederne i en flytning. Det samme gør Anders Bøge.

- Mange protesterede, da tanken blev præsenteret. Derfor skal vi informere om de muligheder, der er i oplægget fra forvaltningen. Skive Kommune har før i forskellige sammenhænge prøvet at engagere og informere borgere ved for eksempel borgermøder og høringer. Det har ikke altid givet den store respons. Derfor vil jeg gerne, at vi prøver en ny metode, siger Anders Bøge.

Han synes, den foreslåede flytning af Børnenes Paradis er spændende og rummer muligheder for at en bedre udgave af Børnenes Paradis - men han har på forhånd ikke lagt sig fast på noget. Hans beslutning kommer blandt andet til at afhænge af den vejledende folkeafstemning.

Anders Bøge erkender, at der er en mulighed for, at primært de, der protesterer mod en ny placering af Børnenes Paradis, vil deltage i en afstemning.

- Derfor har Skive Kommune også en vigtig opgave i at informere borgere om mulighederne og motivere dem for at deltage i en afstemning. Det er fair nok, at Skive Byråd kan tage en snak om den slags. Men folk fortjener at få den samme mulighed som byrådet for at få oplyst mulighederne og give deres meninger til kende, mener Anders Bøge.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland