Gå til hovedindhold
Lokalt

Mulig ny ejer har meldt sig: Skole interesseret i spøgelsesskib

08-11-2018 KL. 21:12
Empty

Skive Kommune er nu ejer af skibet Julie, som et par fra Salling efterlod på Skive Fjord. Skroget kan blive skåret op og afleveret på lossepladsen i Kåstrup.
Arkivfoto: Jens Kristensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Ungdomsskolen-Skive er interesseret at få skibet Julie, når det bliver trukket fri og fjernet fra Skive Fjord.

Det oplyser Jens Peder Hedevang (V), formand for Skive Kommunes udvalg for teknik og miljø, i et læserbrev i dagens Skive Folkeblad.

Leder af Ungdomsskolen-Skive Thomas Andersen bekræfter.

- Skibet kan blive et projekt for nogle af vores elever, som er glade for håndværk. De kan få glæde af at makke med skibet. Vi er ved at afklare, hvordan vi rent praktisk kan håndtere skibet, oplyser Thomas Andersen.

Et par fra Salling efterlod Julie på Skive Fjord i slutningen af maj i år, da Fur Havn meddelte, at man ikke ville have det forfaldne skib liggende i havnen længere. Da Kystdirektoratet fik kontakt med ejerne, flyttede de skibet fra positionen ud for Skive Fjord Camping til en position ud for Resenlund i Skive. Under hård østenvind lørdag den 27. oktober rev det sig løs og strandede ved Resenlund. Her ligger det stadig, mens man venter på højvande, så man kan trække det fri og få det løftet på land. Det kan gå noget tid, inden det sker. Der kommer noget frisk vind fra vest i weekenden, som måske kan drive noget vand ind i Limfjorden, men det er uvist, om der kommer nok.

Jens Peder Hedevang har været i kontakt med flere, som vil hjælpe med at håndtere skibet. Det kan være, at Skive Kommunes udgift ved at få Julie op kan minimeres til betaling for deponi af rester på lossepladsen i Kåstrup.

Nogle undrer sig over, at parret fra Salling kan efterlade det skib, og så tager Skive Kommune regningen for at få det bjærget.

- Det er slet ikke ok at gøre, som de har gjort. Men vi er nødt til at være realistiske, inden skibet driver ud og måske synker eller strander et andet sted, ejerne kan ikke magte det skib, siger Jens Peder Hedevang.

Ejerne har nu underskrevet en aftale, der gør Skive Kommune til ejer af skibet.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland