Gå til hovedindhold
Lokalt

Mulighed undersøges: Vandfond skal sikre rent drikkevand i Skive Kommune

13-06-2018 KL. 08:16
Empty

Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Problemer med rester af sprøjtemidler i drikkevandet, får nu SF i Skive Byråd til at foreslå, at kommunen opretter en såkaldt "vandfond", som kan opkøbe jord og sikre sprøjtefri områder.

Og nu har resten af teknik- og miljøudvalget nikket ja til, at muligheden for at oprette en sådan fond skal undersøges.

Det skete på et udvalgsmøde tirsdag aften, oplyser SF i Skive i en pressemeddelelse.

 - Vi har diskuteret forslaget i kommunens udvalg for teknik og miljø og alle var enige om, at den ide skal undersøges. Det vil være et stort skridt fremad for kommunen, siger SFs medlem af udvalget, Anders Bøge, der samtidig roser udvalget for at være med på ideen om en fond.

 Kommunalpolitikerne vil også sætte initiativer i gang, der skal få landmænd til frivilligt at opgive sprøjtning på de arealer, hvor der udvindes drikkevand til borgerne i Skive Kommune.

Baggrunden for initiativet er, at kommunen har mange små vandværker, som kan have svært ved selv kan løfte opgaven med at sikre rent drikkevand i hanerne.

Vandfonden skal opsamle midler til at opkøbe jord og sikre sig, at der ikke længere bliver sprøjtet på områder i nærheden af grundvandsboringer.

Det kan ske ved at give områder tilbage til naturen, eller ved at der laves omfordeling af marker, så konventionelle landmænd dyrker jord der ikke er så sårbar, mens økologiske landmænd dyrker marker, som ligge tæt ved vandboringer, oplyser SF i pressemeddelelsen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland