Kultur

Musiker tager selv hånd om koncert i Skive: »De unge har brug for at komme ud«

Han er superaktuel med ny musik, Johan Kolstrup, der går på scenen i Skive Theater 6. maj til sin første spillesteds-koncert efter en lang og trang corona-pause.

Musikeren, der har trådt sine barnesko og fået sin musikopdragelse i Skive, har ikke ligget på den lade side i corona-perioden. Johan Kolstrup, der ser storebror til den tidligere Dúné-frontmand Mattias Kolstrup, har udgivet flere singler og nyt album »Frk. Andersen og Motorcykelræset«, der udkom i marts.

Det er sange herfra, publikum i Skive kan opleve i teatret, der netop fra 6. maj efter planen må åbne igen.

- Det er en »farvel corona-happening«, en »hej verden«, jeg lægger op til, for også at vise, at nu må vi videre, fortæller Johan Kolstrup fra domicilet i København, hvor han er med i en udendørskoncert, ligeledes solo, 29. april i Byhaven.

Om solokoncerten i Skive, som teaterbestyrer Knud Bjerre gav tommel op til, fortæller kunstneren, at han selv tager hånd om det praktiske, det vil sige billetsalget, der foregår på Skive Theaters hjemmeside, hvor der er 200 billetter i spil - billetter som allerede er i salg.

- Jeg har aldrig prøvet at stå for det praktiske før, men noget måtte jeg gøre for at komme i gang igen, siger Johan Kolstrup, der i forbindelse med billetsalget har lavet en lidt spøjs aftale med to af byens ungdomsuddannelser.

- Jeg tilbyder eleverne på Skive College og Skive Gymnasium at komme til koncert for en billigere pris. Det gør jeg, fordi de unge har brug for igen at komme ud og opleve noget sammen, nu hvor de længe har siddet isoleret foran skærmen, som musikeren udtrykker det.

Alt afhænger selvfølgelig af corona-udviklingen, men Johan Kolstrup tror på, at koncertplanen holder, og han glæder sig til at præsentere sin nye musik i Skive.

- Publikum kommer ikke til at mangle bandet, lover Johan Kolstrup, der siden udgivelsen af seneste album allerede har skrevet nye sange - så der kan meget vel lure en overraskelse i repertoiret den torsdag aften i Skive.

Efter Skive Theater fortsætter Johan Kolstrup koncertturneen i Thisted Musiktheater, lørdag 8. maj.

Johan Kolstrup lover en medrivende solokoncert i Skive Theater 6. maj, hvor han selv står for det praktiske, blandt andet billetsalg.  Foto: PR-foto