Kultur

Musikken er booket: Arrangør gør klar til to dages sommerfest

Sidste weekend i juli har i 30 år været præget af en stærk tradition for at holde festival ved Junget Strand.

Coronaen satte en stopper for festivalen i 2020, men det har ikke skræmt festival-arrangørerne Lena og Martin Lotzfeldt fra at prøve igen i år. De har netop lanceret et todages-musikprogram, hvor man blandt andet kan opleve Kandis, Jonah Blacksmith og Ib Grønbech på scenen.

- Vi tør næsten ikke lade være, for vi trænger til at få vores liv tilbage. Og vi trænger til noget livsglæde, siger Lena Lotzfeldt.

Hun er godt tilfreds med det program, de har fået sat sammen med større og mindre bands på scenen. Nogle af dem var allerede hyret ind til festivalen sidste år, og har nu sagt ja til en ny chance i år.

Festivalen løber af stablen 30. og 31. juli. Der er lang tid til, og formentlig ser corona-situationen meget lysere ud til den tid.

- Til den tid er vi jo alle vaccineret, siger Lena Lotzfeldt optimistisk.

Men parret, der kender musikbranchen rigtig godt gennem Martin Lotzfeldts lydfirma, har sikret sig, så de ikke skal gå fra hus og hjem, hvis tingene ikke går som forventet.

- Vi har sikret os. Musikerne er kendte folk i vores egen branche, så vi har garderet os, siger hun.

De har med det offentliggjorte program også sat gang i billetsalget - dog med et begrænset antal billetter, indtil de ved, hvordan restriktionerne er til den tid.

- Vi håber, at vi får nogle guidelines til, hvad vi kan forvente, når de melder en genåbningsplan ud på mandag. Vi har forskellige scenarier på tegnebrættet til, hvordan festivalen skal afvikles, og så må vi ellers tage det, som det kommer, siger Lena Lotzfeldt.

Sådan set er de første billetter allerede solgt. Det blev de nemlig til festivalen 2020, og de billetter gælder stadig og er en indirekte årsag til, at de endnu ikke har sat så mange billetter til salg.

- Vi har prioriteret, at dem, der købte billet til 2020, men som ikke fik den brugt der, kan komme med i år. Og hvis vi nu ikke får lov at holde festival i år, så gælder den billet også til 2022, understreger hun.

Arkivfoto: Lindy Jørgensen