Gå til hovedindhold
Lokalt

Nabo overrasket over støjniveau: Derfor hamrer de hele dagen

29-11-2018 KL. 10:59
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Beboere i området omkring Skive Fjernvarmes værk på Thorsvej i Skive kan godt høre, der sker noget på værket for tiden.

Andre i området ved ikke, hvad der sker, men de kan høre, der sker noget.

Hver dag mellem klokken 7 og 18 minus weekender fra mandag den 12. november er der blevet banket pæle i den jord, en ny lagerhal til træpiller skal bygges på, og det kan høres af mange i Glattrup og Brårup.

Bankeriet vil fortsætte til midt i næste uge.

Charlotte From, der bor i nærheden af værket, fik, inden arbejdet gik i gang, brev fra Skive Fjernvarme om det igangværende arbejde. Alligevel er hun overrasket over, hvor meget det støjer.

- Havde jeg vidst, det ville støje, som det gør, ville jeg have protesteret over planlægningen. Jeg synes, de skulle have begrænset arbejdet med at fundere jorden til mellem 9 og 15. Det ville have gjort arbejdet ville vare længere, men mange ville have undgået støjen, fordi de er væk i dagtimerne, siger Charlotte From.

Tage Meltofte, direktør for Skive Fjernvarme, kan godt forstå, arbejdet med at fundere jorden, generer, og det beklager han.

- Vi valgte at arbejdet skal finde sted mellem klokken 7 og 18 for at få det overstået hurtigst muligt. Arbejdet er nødvendigt for at få et ordentligt fundament til vores nye lagerhal, siger Tage Meltofte.

Skive Fjernvarme uddelte inden arbejdet gik i gang breve til 200 husstande på veje omkring fjernvarmeværket på Thorsvej. I brevene varslede de beboerne om de gener, arbejder giver.

- Herudover informerer vi på Skive Fjernvarmes hjemmeside om arbejdet, så jeg synes, vi har forsøgt at komme så langt ud med information, vi kunne, siger Tage Meltofte.

Brevet til naboer kan ses på Skive Fjernvarmes hjemmeside. Det har overskriften »Undskyld vi forstyrrer!«

Charlotte From oplevede i lighed med andre beboere i området også kraftige støjgener, da værket på Thorsvej for godt 10 år siden var ved at justere et nyt anlæg ind. En såkaldt fakkel, der bruges til at afbrænde overskydende gas, larmede helt vildt, når den blev brugt. Det problem blev løst. Charlotte From er stadig skeptisk over for, at så stort et fjernvarmeværk ligger i et boligkvarter.

- Det skulle ikke have llgget det sted. Det var, som om politikere bare ville, at det skulle ligge der, da udvidelse kom på tale. Samtidig må jeg sige, at støjen fra værket ikke blev så kraftig, som vi frygtede. Den er blevet til at leve med, fortæller Charlotte From.

Men højlydt hamren 11 timer om dagen som nu kunne hun godt have undværet.

jkr

Empty

Foto: Jens Kristensen

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

112

Varetægtsfængslet i fire uger: Skibonit truede med at bombe kommunen flere gange Varetægtsfængslet i fire uger: Skibonit truede med at bombe kommunen flere gange

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland