Erhverv

Nærmer sig udsolgt: GreenLab Skive kan få brug for at udvide

Det går hurtigere end forventet at få GreenLab Skive i Kåstrup fyldt med virksomheder.

- Meget tyder på, at vi i løbet af et par år vil have fyldt den plads, vi har nu, oplyser Christopher Sorensen, direktør for GreenLab Skive.

Derfor er Skive Kommune i gang med at undersøge, hvordan man kan udvide GreenLab Skive.

Skive Kommunes udvalg for teknik og miljø drøftede sagen forleden, og embedsmænd skal nu afdække mulighederne.

- Vi er blevet præsenteret for forskellige muligheder for at udvide GreenLab Skive. Jeg kan ikke nu sige, hvordan vi vil gøre det. For det første skal vi have talt med borgere, som ejer jord i området. Desuden skal vi have orienteret Skive Byråd om mulighederne, inden vi lægger os fast på, hvordan vi kan få udvidet GreenLab Skive, oplyser Jens Peder Hedevang (V), formand for Skive Kommunes udvalg for teknik og miljø.

Han peger blandt andet på, at der i løbet af de næste par år skal etableres et anlæg, der kan omdanne energi fra vind og sol til gas i GreenLab Skive.

Der skal rejses en vindmølle i GreenLab Skive, etableres et informationscenter, og man arbejder på at få bygget en fabrik, der kan omdanne græs til menneskeføde i GreenLab Skive.

Den virksomhed her i GreenLab Skive, som indtil videre har fået mest opmærksomhed i udlandet, er den norske virksomhed Quantafuel. Fabrikken i GreenLab Skive kan omdanne affaldsplast til brændstof og nafta. Da gennembruddet for teknologien kom i GreenLab Skive i august sidste år, steg Quantafuels værdi med eksplosiv kraft, og den norske virksomhed holder kursen på børsen i Oslo. Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen