Debat

Når politik er træls

Min gamle klassekammeerat på Søndre Skole, Tage Lykke Poulsen, har sendt mig en velment og kærlig advarsel om ikke at lægge mig ud med kommunens magtfulde politikere, specielt i DF og Venstre. Tak for det, Tage.

En mig ubekendt Nielsen fra Lundø har kaldt mig et orakel og har fremlagt insinuationer, som den gode Nielsen vist skal vare sig med i en injuriebefængt kommune.

Erik Mortensen er som bekendt uden for pædagogisk rækkevidde, men EM bedes (igen) dokumentere sin påstand.

Jeg har faktisk aldrig rigtigt interesseret mig for politik, jeg har været glad og tilfreds med at have været så heldig at blive ejer af Hesthave, en perle i Spøttrups kulturlandskab. Det kræver tid og ressourcer at varetage sådan en kulturhistorisk perle, ladegård til den gamle middelalderborg i Spøttrup, men i mit daglige arbejde, som også har omfattet at få det hele til at løbe rundt, har jeg så skullet opleve, at Venstrefolk med dagsordener, som jeg har haft svært ved at gennemsh.11e, har foretaget dispositioner, som har skadet mig på forskellig vis.

Først i det gamle af Skive Venstre dominerede LAG og derefter i forsøget på at fii det nye Skive Viborg LAG tilbage på Skive Venstre hænder. Dette dog med en enkelt undtagelse:

Karsten Villadsen, Venstre og bestyrelsesmedlem i LAG, der har ageret helt igennem ordentligt og retlinet, og har været fortaler for den gode Skive Viborg ordning.

Venstres borgmester var fortaler for en tilbagevenden til den gamle Skive-ordning. Hans byrådskollega fra min egen del af kommunen, meget tidligere venstreborgmester Anna-Lise Vestergaard, talte på den sidste generalforsamling i LAG tydeligt tvetunget i sit krav om ordentlighed på LAG generalforsamlingen. Suppleret af Anette Torp, Venstre fra Skive Byråd. Heldigvis uden succes med at få LAG over på egne, lokale Venstre-hænder igen.

Hvis man måske kunne kalde denne Skive Venstre aktion for en elefants trampen i en glas butik, så har vort kommunale DF snarere optrådt som sjakaler, for nu at blive i dyreriget.

Viceborgmesteren tillader sig at hænge en seriøs og professionel arbejdende journalist på Skive Folkeblad ud med brug af personlige oplysninger. Når han og kommunens politiske ledelse så bliver bebrejdet af en læserbrevsskribent, så sagsøger viceborgmesteren denne borger for injurier. Og Venstres top ser stiltiende til denne helt uhørte måde at føre lokalpolitik på. Foranlediger faktisk en intern frifindelse af viceborgmesteren, hvor al anstændighed taler for i det mindste en ekstern undersøgelse af hans brug af personlige oplysninger fra »folkemunde og Facebook«.

Bortset fra de urimeligheder, som denne form for lokalpolitik indebærer, så må man også spørge sig selv, om det er det indtryk af kommunen, som man har brug for i forsøget på at vende en rigtig triit udvikling med stagnation og afmatning i kommunen.

Jeg kan i triste stunder sagtens komme til at tænke tilbage på tider, hvor vi som borgere kunne være tilfredse med og lidt stolte af Skive Kommune.

Men nu, ach du lieber Augustin, alles ist weg, weg.

Derfor bliver jeg nødt til at protestere. Og jeg frygter hverken elefanter eller sjakaler. Det eneste, der rigtigt bekymrer mig i min alder, er, om mit helbred fortsat holder til de daglige . aktiviteter med Hesthave og de dejlige omgivelser, som jeg er så heldig at være en del af.

Med venlig hilsen først

og fremmest til Tage

Grethe Breum,

Hesthave,

Åbakken 4,

7860 Spøttrup