Gå til hovedindhold
Lokalt

Nedlæggelse af region: Politiker frygter, at fertilitetsklinik flyttes

17-01-2019 KL. 05:40
Empty

Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Regeringen præsenterede onsdag en plan om at droppe Danmarks fem regionsråd og overlade styring af Danmarks sygehuse til en myndighed, »Sundhedsvæsen Danmark«, der skal varetage nationale opgaver og får hovedsæde i Aarhus.

Desuden skal fem sundhedsforvaltninger erstatte de fem regionsråd, der skal nedlægges

Skive Kommunes borgmester Peder Christian Kirkegaard (V) har endnu ikke set udspillet i sin helhed.

- Lars Løkke Rasmussens analyse af sundhedsvæsenet er korrekt. Der er mange sundhedstilbud til borgere, som ikke fungerer ordentligt. Jeg er helt enig i, at sundhed for borgere med for eksempel kroniske sygdomme eller ældre med medicinske lidelser skal tættere på borgerne. Jeg er mere skeptisk over for, om det er rigtigt at centralisere styringen af sygehusene, siger Peder Christian Kirkegaard.

Claus Kjeldsen (S), Skive, medlem af Region Midtjyllands regionsråd, frygter centralisering.

- Demokratiet i forhold til sundhedsvæsnet forsvinder fuldstændig, og de sygehus-funktioner, vi har i Skive, forsvinder fuldstændig. Jeg gætter på, at en special-funktion som fertilitetsklinikken i Skive bliver flyttet til Aarhus og neurorehabiliteringen i Skive bliver flyttet til Hammel, siger Claus Kjeldsen.

Han erkender, at det er gætværk, men han forudser en centralisering af specialiserede funktioner, hvis det regionale styre bliver nedlagt.

Claus Kjeldsen kan godt følge kritikken af, at samspillet mellem sygehusene og kommunerne ikke er optimalt og at sundhedstilbud skal tættere på de borgere, der har brug for dem og har mindre brug for et sygehus.

- Sygehusene i Region Midtjylland fungerer godt. Der er andre områder inden for sundhed, som har mangler, siger Claus Kjeldsen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland