Gå til hovedindhold
Debat

Nedsæt et kommunalt digitaliseringsudvalg

14-03-2018 KL. 13:12
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Vi foreslår at kommunen nedsætter et udvalg med fokus på øget anvendelse af it i kommunen.

De nyvalgte medlemmer af landets kommunalbestyrelser bør hurtigst muligt nedsætte et digitaliseringsudvalg, som kan pege på de områder, hvor der er penge at spare ved at gøre arbejdet smartere og hurtigere. Der er nemlig forsat rigtig meget at hente, når det kommer til at digitalisere sagsbehandling og automatisere af processer. Det kan løfte kvaliteten af den kommunale service og øge produktiviteten ved at frigøre hænder og hjerner i det daglige arbejde – hænder som mange kommuner i dag står og mangler i for eksempel den nære omsorg for udsatte borgere.

Dansk Erhverv lavede op til kommunalvalget en undersøgelse blandt danske kommunalpolitikere om digitalisering. Den viste desværre lidt nedslående, at 55 procent af kommunalpolitikerne mente, at gevinsterne stort set er hentet med de eksisterende digitale løsninger. Kun 37 procent af de adspurgte politikere mente, at potentialet stadig er stort.

Vi håber, at indstillingen hos de nye kommunalbestyrelser er en anden og Dansk Erhverv har netop afsendt et brev til samtlige kommunalbestyrelsesmedlemmer, hvor vi foreslår, at der sættes turbo på digitaliseringen.

I praksis foreslår vi, at kommunen nedsætter et såkaldt §17. stk. 4 udvalg med fokus på øget anvendelse af it i kommunen på tværs af fagområder. Medlemmerne af udvalget kan bestå at en bred vifte af politikere med interesse for udvikling og optimering af den kommunale drift, herunder den bedst tænkelige understøttelse og øgede udbredelse af it i folkeskolen. Udvalget kan suppleres med aktører i markedet, aktører der kan bidrage med kreative input til nye innovative it-løsninger, der kan gøre det lettere for borgere at være i kontakt med kommunen og sikre flere hænder til de kommunale kerneopgaver.

Poul Noer,

chefkonsulent

i Dansk Erhverv,

1217 København K

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland