Gå til hovedindhold
Lokalt

For nemt at svindle, mener dømt entreprenør: "Jeg snød skat for 20 millioner"

10-02-2018 KL. 16:36
Empty

Jørgen Dyhrberg, mens han sad i fængsel. Arkivfoto: Jens Kristensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Den tidligere storentreprenør Jørgen Dyhrberg fra Skive, der fornylig blev løsladt efter en fængselsstraf, fortæller i et stort interview med TV2-Nyhederne, at han snød Skat for 20 millioner kroner gennem flere år, mens han stadig havde sin entreprenør-virksomhed.

Et skattesnyderi, der ikke indgik den dom for mandatsvig, han nu har afsonet.

Ifølge ham selv havde han sammen med andre entreprenører, murermestre, malermestre og andre håndværkere udført sort arbejde i stor stil. En forbrydelse, der aldrig nåede frem til retten, selv om det ifølge TV2s oplysninger indgik i politiets undersøgelser.

At Jørgen Dyhrberg udtaler sig om sit skattesnyderi nu, kan ifølge TV2 koste dyrt, da sagerne endnu ikke er forældede. At han alligevel står frem i TV2, forklarer han selv med, at det er en vigtig historie. Og han mener at skiftende regeringer har gjort det nemmere at snyde for små og mellemstore virksomheder blandt andet ved at afskaffe revisorpligten for mindre virksomheder.

- Grådigheden kender ingen grænser, siger han.

De sorte kontanter flød ofte i hundredetusindvis, når Jørgen Dyhrberg byggede et parcelhus, forklarede han til TV2. Det var hverken svært eller farligt, forklarer han.

- Det var uhyggeligt nemt. Folk kom jo ligefrem og tilbød, om jeg ikke skulle lave det halve af huset sort, når jeg byggede parcelhuse. Det var slaraffenland, siger Jørgen Dyhrberg og fortsætter:

- Det var sgu skægt at komme ud og skulle sælge et hus til hr. og fru Pedersen, og når man så kørte derfra, havde man 2-300.000 kroner i lommen, siger han til TV2 Nyhederne.

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland