Gå til hovedindhold
112

- Nogle gange vågner jeg om natten og skriger helt vildt

25-01-2020 KL. 08:15
Empty

24-årige Christina Egebjerg Jensen blev voldtaget og mishandlet gennem år og måneder. Hun mener, at de forfærdelige oplevelser vil sidde i hende resten af livet. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Fredag var 24-årige Christina Egebjerg Jensen tilbage ved det hus på Lundøvej i Højslev Kirkeby, hvorfra hun for 10 måneder siden blev befriet, da op mod 20 politifolk kom og tog hende med.

- Det er altså vildt for mig det her. Jeg kan godt mærke, at jeg får en sten i maven nu. Jeg kan huske det hele, siger Christina Egebjerg Jensen.

Ved huset mødte Christina Egebjerg Jensen den kvinde, som nu bor i huset. Hun blev inviteret indenfor.

- Puha. Det her var min faste plads. Det var her i hjørnet af gangen, jeg sad i alle vågne timer af døgnet, siger hun, mens hun viser, hvordan hun sad krympet sammen med hovedet nede mellem benene, så ingen af de nu tiltalte kunne se, at hun græd.

- Jeg græd hver dag. Jeg prøvede at skjule det, for jeg fik altid flere tæsk, hvis nogen hørte, jeg græd. Der var låst ind til køkkenet, og jeg måtte ikke være i stuen eller på nogen værelser. Jeg måtte kun være lige her, siger hun.

Har brug for at stå frem

For nogle måneder siden sagde Christina Egebjerg Jensen, at hun ville fortælle sin historie, når hun havde vidnet i retssagen.

Det gjorde hun onsdag i denne uge, og selv om retssagen, hvor fem personer blandt andet er tiltalt for at have mishandlet og indespærret hende, ikke er afsluttet endnu, står hun nu frem med alt om hendes helt forfærdelige mareridt, der aldrig kommer til at forlade hende.

- Jeg står frem, fordi folk skal vide, hvad der skete. Jeg har brug for at tale åbent om tingene, og jeg føler, jeg kan komme videre på den her måde. Og måske kan jeg hjælpe andre, siger Christina Egebjerg Jensen.

Hun fortæller, at mishandlingen sidder dybt i hende. Hun får piller for at kunne sove om natten, og hun tør ikke længere gå alene på gaden.

- Nogle gange vågner jeg om natten og skriger helt vildt, og så banker jeg hånden ind i væggen. Jeg får flashbacks om, at jeg er indespærret igen, og det kører nærmest som en film for mig, fortæller hun.

Det står klart, at Christina Egebjerg Jensen ikke kunne ændre på tingene, selv om hun gerne ville.

Hun havde flere gange lyst til at komme væk fra den 28-årige mand, der i år og måneder gjorde livet ulideligt for hende, men hun var hunderæd for ham, og hun ville ikke risikere, at hende selv eller familien ville blive slået ihjel, hvis hun prøvede at flygte.

- Jeg vidste, hvad han kunne finde på, så jeg var ikke i tvivl om, at han kunne finde på at gøre det, han truede med. At slå mig og min familie ihjel, siger Christina Egebjerg Jensen.

Mærket for livet

Til manges forundring valgte Christina Egebjerg Jensen at give sin forklaring i retten uden at begære lukkede døre.

Og det var der en bestemt grund til.

- Han skulle ikke slippe for at se og høre på mig. Han skulle konfronteres med alt det, han har gjort ved mig. Men det var hårdt for mig at se ham og de andre igen, og den dag i retten sad jeg bare og ventede på, at han ville rejse sig op og begynde at tæske løs på mig, siger hun.

Mødet med den 28-årige mand har fået alvorlige konsekvenser for Christina Egebjerg Jensen, men hun kan se tilbage på en god ting fra forholdet.

- Jeg elsker min søn overalt på jorden, og jeg håber, at jeg en dag bliver så stærk, at han kan bo sammen med mig, lyder det.

Sønnen blev taget fra Christina Egebjerg Jensen og den 28-årige mand lige efter fødslen, og nu ser hun ham en gang om måneden på familiecentret Sabroegaarden i Skive.

Lige nu er Christina Egebjerg Jensen i et ressourceforløb i Ikast-Brande Kommune, og hun arbejder med at pakke legetøj.

Dommen i sagen bliver afsagt den 3. februar, men uanset hvad sagen ender med, vil Christina Egebjerg Jensen være mærket for livet.

- Det her var så voldsomt for mig, at det altid vil sidde i mig. Uanset hvilken straf han og de får, bliver jeg aldrig fri for at tænke på alle de ting, jeg var udsat for. Det skal jeg leve med for altid, siger hun.

Du kan læse hele hendes historie i Skive Folkeblad.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste 112

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland