Gå til hovedindhold
Sport

Nomineret til prestigefuld pris: Lokal cykelrytter kan blive årets fund

12-12-2018 KL. 14:45
Empty

Julius Johansen fotograferet på sejrsskamlen ved Olympia Tour, som han blev samlet vinder af. Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

ColoQuick har domineret både på landevejen og cykelbanerne i den snart afsluttede sæson, og nu markerer det lokale cykelteam sig også, når det gælder nomineringen til den prestigefyldte idrætspris.

Det er holdets 19-årige fremadstormende talent Julius Johansen, der i dag er blevet indstillet til et af dansk idræts mest prestigefyldte priser, Årets Fund. Det er Danmarks ældste idrætspris, som i år uddeles for 80. gang. I alt 10 talenter er kandidater til prisen.

Det er Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark i samarbejde med Politiken, der uddeler prisen. Alle specialforbund under DIF har kunnet indstille talenter til prisen og siden er 10 kandidater blevet nomineret af repræsentanter fra DIF, Team Danmark og Politiken.

- Deres kvaliteter giver løfter om store præstationer på højeste internationale niveau i årene, der kommer. Vi kan allerede nu se fortrøstningsfuldt frem mod OL i 2024, siger Niels Nygaard, formand for DIF, om kandidatfeltet.

Julius Johansen har i 2018 som coloQuick-rytter blandt andet har vundet VM sølv i holdforfølgelse. Han har også vundet flere guldmedaljer i World Cup, både i holdforfølgelsesløb og parløb, og på landevejen vand han ungdomstrøjen i Post Nord Danmark Rundt, og blev samlet vinder af etapeløbet Olympia Tour i Holland.

De øvrige nominerede er badmintonspiller Line Christophersen, bryder Rajbek Alvievich Bisultanov, fodboldspiller Jacob Bruun Larsen, golfspiller Nicolai Højgaard, håndboldspiller Kristina Jørgensen, karateudøver Michel Corbalan, Anna Munch fra sejlsport, Stephanie Grundsøe fra skydning samt skøjteløber Viktor Hald Thorup.

Alle 10 nominerede bliver inviteret til den endelige kåring af Årets Fund 2018. Den finder sted fredag 28. december i Politikens Hus. Julius Johansen har dog allerede en opgave i Ballerup Cykelarena i kalenderen den dag.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland