Gå til hovedindhold
Erhverv

Norsk selskab satser massivt fabrik i GreenLab Skive

21-01-2019 KL. 16:20
Empty

Quantafuels administerende direktør Kjetil Bøhn ses her mandag til højre sammen med Rasmus Hvid Kjærgaard, der er chef for Quantafuels fabrik i Kåstrup, under rejsegildet for den opstigtsvækkende fabrik. Blandt andre Micerosoft-grundlægger Bill Gates har fået øje på fabrikken i Kåstrup. Foto: Jens Kristensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Den norske virksomhed Quantafuel satser på at udvide virksomhedens fabrik i Kåstrup nord for Skive til det tredobbelte, inden fabrikken er begyndt at producere.

Det kom frem, da der mandag eftermiddag var rejsegilde på virksomhedens fabrik i GreenLab Skive i Kåstrup. Quantafuel vil producere miljøvenlig diesel på basis af affaldsplastic i Kåstrup. Den første udgave af fabrikken skal modtage 60 ton plastic-affald pr. dag. De 60 ton dagligt skal give en produktion på godt 45.000 liter brændstof dagligt. Fabrikken har allerede vakt opmærksomhed internationalt.

Det oplyste Quantafuels administrerende direktør Kjetil Bøhn under indvielsen mandag. Her kunne han så også oplyse, at Quantafuel arbejder på at tredoble den planlagte produktion i Kåstrup.

- Vi håber, vi kan nå en produktion i GreenLab Skive, der er tre gange så stor som den, vi får, når vil til sommer begynder at producere i Skive. Jeg præsenterede Folketinget for vores plan i november sidste år. Jeg regner med, vi får afklaret, om det er muligt at udvide vores produktion i Skive i løbet af tre til seks måneder, oplyser Kjetil Bøhn.

Udfordringen er, at en lov skal justeres, så Quantafuels fabrik i GreenLab Skive i Kåstrup kan få den godkendelse, som er nødvendig for at kunne i det producere i omfang i Kåstrup, som nu er målet.

Skive Kommunes borgmester Peder Christian Kirkegaard (V) talte under indvielsen mandag.

- Tak fordi, I valgte Skive Kommune og GreenLab Skive. Vi vil gøre alt for at leve op til jeres forventninger og for, at I hos Quantafuel kan nå jeres mål med jeres anlæg her i Kåstrup, sagde Peder Christian Kirkegaard.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland