Erhverv

Norsk virksomhed faldt for Skive: »Vi blev mødt meget positivt«

Det blev Skive i stedet for Aarhus, da den norske virksomhed Quantafuel skulle vælge, hvor den ville investere i sin første fabrik i Danmark.

Quantafuel omdanner plastic-affald til miljøvenlig diesel. Virksomheden investerer 100 millioner kroner i dens hidtil største anlæg i GreenLab Skive.

- Det var lidt tilfældigt, at vi valgte at bygge fabrikken i Skive. Vi forsøgte i første omgang at etablere os i Aarhus, men det blev ikke til noget. Vores medarbejder i Danmark havde hørt om GreenLab Skive. På den måde kom vi i kontakt med folk i Skive, fortæller Kjetil Bøhn, administrerende direktør for Quantafuel.

Afgørende for valget af Skive blev den gode modtagelse, folk fra Quantafuel fik.

- Vi blev mødt meget positivt. Det påvirkede os naturligvis. Folk i Skive Kommune er meget gode til at hjælpe os til rette, siger Kjetil Bøhn.

Quantafuel-fabrikken bliver den første i GreenLab Skive, som Skive Kommune i nogle år har arbejdet på at få realiseret.

I Quantafuel glæder man sig til at komme i gang med at producere miljøvenlig diesel i GreenLab Skive i Kåstrup.

Quantafuel producerer nu diesel på basis af affalds-plastic på en fabrik i Mexico. Den kan håndtere 10 ton plastic pr. dag. Samtidig med etablering af anlæg i GreenLab Skive vil Quantafuel bygge en fabrik i Oslo. Fabrikken i Oslo får en kapacitet på 30 ton affalds-plastic pr. dag, mens fabrikken i GreenLab Skive får en kapacitet på 60 ton plastic pr. dag.

En vigtig faktor for Quantafuel i valget af GreenLab Skive er, at Nomi4s’s affaldsanlæg i Kåstrup ligger lige over for stedet, GreenLab Skive bliver etableret. Det betyder let adgang til affalds-plastic, som Quantafuel om danner til diesel.

- 90 procent af den teknologi, vi arbejder med, er kendt teknologi. Det unikke i vores anlæg er, at vi har udviklet en katalysator, som omdanner den olie og gas, man kan producere af affalds-plas­tic, til diesel, fortæller Kjetil Bøhn.

De nye fabrikker i Skive og Oslo skal også være udstillingsvinduer for Quantafuel.

- De skal være med til at åbne nye døre for os, siger Kjetil Bøhn.

Skive Kommunes fungerende borgmester, 1. viceborgmester Preben Andersen er stolt over, at Quantafuel valgte GreenLab Skive til deres kommende investering.

- Vi kan se, at det lange seje træk, et samlet byråd med borgmester Peder Chr. Kirkegaard i spidsen har lavet med GreenLab Skive, allerede nu begynder at kaste virksomheder og arbejdspladser af sig, og vi glæder os meget til samarbejdet med Quantafuel, lyder det fra Preben Andersen.