Gå til hovedindhold
Lokalt

Nu mangler kun den sidste godkendelse: Udvalg siger god for motionstrappe ved fjorden

14-11-2017 KL. 06:12
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Næste sommer skal bakken mellem Violvej i Skive og Skive Fjord være forbundet med en motionstrappe.

Det er målet for Skive Turistforening, der har taget initiativ til trappen.

I august i år valgte Skive Kommunes byudviklingsudvalg at støtte projektering af motionstrappen med 50.000 kroner. Nu har Skive Kommunes udvalg for teknik og miljø sagt god for, at Skive Kommune tager sig af vedligeholdelsen af trappen, når den er klar til brug.

Friluftsrådet, Danmarks Naturfredningsforening og Skive Atletik- og Motionsklub bakker fuldt og helt op om idéen. Det gør også Skive Kommune.

- Vi vil udforme motionstrappen i samarbejde med Skive Kommune og andre interessenter. Skive Kommune skal tage sig af formalia i forbindelse med offentlige myndigheders godkendelse af motionstrappen, og jeg skal sørge for kontakt med fonde, fortæller Bent Plougstrup, formand for Skive Turistforening.

Bakken med naturområdet mellem Violvej og fjorden ligger i et fredet område, ligesom den ligger inden for strandbeskyttelseslinjen. Derfor skal offentlige myndigheder godkende projektet. Fagfolk hos Skive Kommune vurderer, at der er en god mulighed for at på godkendt trappen, hvis den tilpasses området.

Trappeforløbet skal udføres som en vekslen mellem trappe og vandrette forløb. Den vil blive cirka halvanden meter bred, og trappesektionerne vil få fald, der gør dem gode og sikre at gå på. Trappen tilpasses naturen og gerne laves i hårdt træ, men også med skridsikre materialer, da mos og alger med sikkerhed vil forekomme. Motionstrappen vil blive gjort så nem som muligt for handicappede at bruge, men projektet kommer ikke til at kunne bære elevation, så brugere af kørestole også kan bruge trappen.

Projektet indeholder også færdiggørelsen af en nord-syd-gående sti i området.

- Vi har en positiv fremdrift i arbejdet. Jeg tror, det eneste, der kan forhindre, at vi kan åbne motionstrappen næste sommer, kan blive, at offentlige myndigheder ikke vil godkende, oplyser Bent Plougstrup.

Prisen for hele anlægget bliver cirka en million kroner. Skive Turistforening giver 100.000 kroner til motionstrappen i forbindelse med, at foreningen, der stammer fra den gamle udgave af Skive Kommune, bliver nedlagt.

- Vi vil gerne, at den formue, vi har, kommer borgere i Skive Kommune til gode, siger Bent Plougstrup.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland