Gå til hovedindhold
Erhverv

Nu med trecifret millionbeløb på bundlinjen: Skov A/S har rekordoverskud

08-01-2019 KL. 14:08
Empty

Administrerende direktør Jørgen Yde Jensen forudser, at det indeværende år bliver udfordrende for Skov A/S, men han er fortrøstningsfuld, for på lang sigt er der gode vækstmuligheder inden for landbruget og fjerkræbranchen. Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

År efter år har Glyngøre-virksomheden Skov A/S sat en ny rekord på bundlinjen, og seneste regnskabsår 2017/18 er ikke nogen undtagelse.

Årets resultat før skat lyder på 102 millioner kroner og gælder hele Skov-koncernen inklusiv de to datterselskaber i henholdsvis Thailand og Kina og det aarhusianske bigdataselskab Scio+, som Skov A/S ejer 50 procent af, mens Skovs tyske ejere ejer den anden halvdel.

I forhold til regnskabsåret 2016/17 er det en fremgang på 24 procent, og selv om tallene ikke er fuldstændig sammenlignelige i regnskabet længere tid tilbage, så viser tallene, at virksomheden hen over en femårig periode har haft en vækst i overskuddet på op mod 200 procent i forhold til 2013/14, da årets resultat i Glyngøre var på 35 millioner kroner.

Administrerende direktør Jørgen Yde Jensen slår dog ikke ud med arme og ben og taler om rekorder, men konstaterer blot:

- Nej, den omsætning og det resultat, vi har nu, har vi ikke haft før, siger han med hentydning til årets omsætning på 835 millioner kroner.

Det er store projekter i Rusland, Mellemøsten og Nordafrika, der især har haft en positiv indflydelse på årets omsætning.

- Vi har efterhånden etableret egne salgskanaler på mange af de væsentlige markeder for animalsk produktion, så vi har stadigt flere strenge at spille på, når nogle markeder ikke helt lever op til forventningerne, fortæller Jørgen Yde Jensen.

Skov er ifølge Jørgen Yde Jensen inde på omkring 80 forskellige markeder og har selv egen salgsorganisation på 21 markeder. En målrettet fokusering med egen tilstedeværelse på markederne er en forudsætning for fortsat vækst, og virksomheden har i årets løb etableret et datterselskab i Kina og forventer at etablere datterselskab i USA indenfor det næste år. Og netop tilstedeværelsen på de forskellige markeder er dette års hovedfokus.

- Vi vil have flere mennesker ind på de eksisterende markeder, vi allerede er på. Det er strategien for i år, siger han.

Antallet af medarbejdere er allerede øget det sidste år, men også i år vil der komme 15-20 nye medarbejdere, hvoraf hovedparten netop skal ansættes i markedsorganisationen uden for Danmark.

De senere års positive udvikling hos Skov er et resultat af gunstige markedsforhold samt virksomhedens strategiske fokus på konstant at investere massivt i udvikling af produkter og markedskanaler.

- En helt afgørende forudsætning for den positive udvikling er dog holdet af utroligt engagerede medarbejdere, der dagligt arbejder med muligheder og løsninger, som sikrer, at Skov globalt kan bidrage til en effektiv og bæredygtig fødevareproduktion, siger Jørgen Yde Jensen om de 381 medarbejdere, som virksomheden kunne notere sig for i seneste regnskabsår.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland