Kultur

Nu skal der langes durum over disken: Grillvogn flyttes fra Skive til Roskilde

DETAIL Allerede inden coronarestriktioner midlertidigt lukkede for salget af pølser og andet fra grillen på Østerbro, var det ikoniske spisested forbundet med udfordringer.

Ingrid Faaborg, som i cirka 15 år har drevet Østerbro Grill, har nået en alder, hvor hun længe har ønsket at gå på pension.

Det har resulteret i flere forsøg på at få grillen solgt, men udfordringerne viste sig snart større, end det var muligt at håndtere.

Ifølge reglementet skal pølsevognen drives af en person, som er mindst to procent invalid. Det giver gratis grundleje hos Skive Kommune.

Samtidig udlejer Skive Kommune grunden kun for et år ad gangen.

Og det har ifølge Ingrid Faaborg og den nuværende ejer, sønnen Nicolai Jimmi Faaborg, gjort det meget svært at finde en ny ejer.

Entreprenør Kaj Ove Madsen ejer i forvejen en væsentlig del af området, så på et tidspunkt havde Ingrid Faaborg følt sig sikker på, at grillvognen havde fået ny ejer:

- Min mor havde solgt vognen til Kaj Ove Madsen, men det måtte hun ikke for kommunen, siger Nicolai Jimmi Faaborg, indehaver af Hvidbjerg Malerfirma.

Han henviser til reglement og krav til en ny ejer.

- Så har jeg købt den af min mor, og grillen er nu solgt til dame i Roskilde. Hun skal bruge den til noget durumsalg, fortæller Nicolai Jimmi Faaborg.

Østerbro Grill lukkede i efteråret som følge af coronarestriktioner, og siden har det ikke været muligt for stamkunderne at få serveret den daglige frokost fra Ingrid Faaborg spisested.

- Østerbro Grill lukkede på grund af corona, og den starter ikke op igen. Nu er kravet, at den skal være fjernet senest den 1. maj, siger Nicolai Jimmi Faaborg.

Mens der stadig var slagteri i Skive, havde Østerbro Grill dagligt mellem 30 og 40 faste kunder fra slagteriet.

Snart kan det være slut med Østerbro Grill, som i årtier har været en del af bylivet. Foto: Lindy Jørgensen