Sport

Ny direktør for Skive Trav: Gode oplevelser skal skabe god forretning

Skive Trav – fra forening til forretning.

Sådan lyder overskriften for Jan Nørbjergs indlæg i Skive Travs løbsprogram for den kommende mandags travløb i Skive.

»Overskriften kan umiddelbart lyde skræmmende, men skal mere ses som den rettesnor, der kommer til at præge vores organisation og dermed også tankegangen og opbygning på Skive Trav fremover«, skriver Jan Nørbjerg i stykket.

Ved årsskiftet afløste han Steen B. Nielsen som direktør for Skive Trav. Den nye trav-direktør er 54 år og bor i Løgstrup med sin familie.

Travsport har han ud over andel i en anpartshest aldrig rigtig været engageret i.

- Og sporten som sådan kommer jeg heller ikke til at engagere mig i. Blandt mine opgaver bliver at fremme markedsføringen af Skive Trav, forbedre gæsternes oplevelse af besøg på travbanen og skaffe flere events på travbanen, fortæller Jan Nørgaard.

Jobbet er idéelt for ham, fordi han kan samle flere af sine kompetencer i det. Jan Nørbjerg fik en bankuddannelse og virkede nogle år som leder i bankverdenen. På IBA Erhvervsakademi i Kolding tog han uddannelse i projektledelse, strategisk salg og salgspsykologi. Han var i nogle år ansat som formuerådgiver i Nykredits afdeling i Skive, til den lukkede i 2012. De senere år har Jan Nørbjerg sammen med en virksomhed i Aalborg udviklet og solgt en app til butikker, som fastholder kunder i butikkernes lokalområder. Appen bruges foreløbig i 21 byer.

- Jobbet som direktør for Skive Trav ligger rigtig godt i forhold til min uddannelse og erfaring inden for økonomi, organisation, ledelse og events, siger Jan Nørbjerg.

Han ved, at mange på Skiveegnen endnu ikke har været på Skive Trav. Nogle ved ikke, at Skive har en travbane. Det vil Jan Nørgaard have ændret.

- Vi har en restaurant med plads til 350 mennesker og et cafeteria på travbanen, som kun bliver brugt, når vi har løb på banen. Det betyder, at restaurant og cafeteria står tomme langt det meste af tiden. Det vil vi gerne have lavet om. Vi vil også gerne eksponere Skive Trav som et sted, der kan bruges til andet end travløb.

For nylig overtog TKC Mad i Kjærgårdsholm produktion og salg af mad i Skive Travs restaurant og cafeteria.

- Nanna fra TKC Mad og Lena som kommende daglig leder af cafeteriet og restauranten har allerede vist os, at TKC Mad bliver et stort aktiv for Skive Trav. Vi kan mærke på deres energi og visioner, at de sammen med os vil kunne udbygge oplevelsen for vore gæster i fremtiden, siger Jan Nørbjerg.

Han er i gang med at lave en strategi for udviklingen af Skive Trav.

- Vi skal have Skive udviklet som travbyen, så Skive Trav i mindre grad bliver en by for os selv her på travbanen, siger han.

Indtil videre kommer der ingen gæster på Skive Trav, fordi coronarestriktioner gør, der end ikke må være publikum udendørs under løb.

- Det er godt nok træls. Vi har i stedet valgt at sende løb direkte på vores facebookside og ellers kan løbet som altid også følges på Frastrackracing.dk, oplyser Jan Nørbjerg.

Jens Kristensen

jkr@skivefolkeblad.dk

Lena Holmfred er ny leder af restaurant og cafeteria på Skive Trav. Her ses hun med Skive Travs nye direktør, Jan Nørgaard. Foto: Steen Don