Erhverv

Ny lokal virksomhed: Line leverer livsnydelse pr. pakkepost

Skulle hun kaste sig ud i at lave sit eget porcelænsmærke med gamle kornblomster? En pendant til Royal Copenhagen.

Nej, det var budgettet alligevel ikke til.

Skulle hun så i stedet starte sin egen strandbar?

Det var blot nogle af de tanker, som 32-årige Line Olesen, der kommer fra Roslev, gik med, inden hun i slutningen af 2020 besluttede sig for at etablere sin egen virksomhed.

Resultatet blev dog noget helt andet.

Gennem sit nystartede firma »Livsnyderiet« leverer Line Olesen nu lækkerier til døren i form af blandt andet chokolade, snacks, gin og tonic og champagne.

- Jeg er selv et stort selskabsmenneske og en festoriginal, og jeg elsker at forkæle mig selv, venner og veninder. Min livsfilosofi er, at man skal huske at nyde livet, så derfor passer navnet meget godt til, hvem jeg er som person, siger Line Olesen.

Det var i december, at Line Olesen besluttede sig for fremtiden. Og hun havde også fundet et navn til virksomheden.

»Halvgodt« blev skudt ud over rampen med tilhørende hjemmeside og webshop, men den ellers så selvsikre iværksætter havde alligevel en dårlig mavefornemmelse.

- Det gik egentlig fint nok i starten, men der var bare noget med navnet, der ikke føltes helt rigtigt. Så for en måned siden ændrede jeg med hjælp fra kyndige folk navnet til »Livsnyderiet«, og nu har jeg en helt anden fornemmelse. Det føles helt rigtigt, fortæller Line Olesen.

At det har gavnet virksomheden at ændre navn, kan også ses på antallet af ordrer.

I øjeblikket har Line Olesen travlt med at pakke kasser. Eksempelvis fik hun på en dag i denne uge 96 ordrer.

- Så er det altså noget ved, og generelt vil jeg sige, at det har været nogle sjove dage de seneste uger, siger hun.

Line Olesen er født og opvokset i Roslev.

Og selv om hun nu bor i Odense, har hun valgt at placere sin virksomhed på Hesthøjvej i barndomsbyen.

Lige nu har hun skiftet penthouselejligheden i Odense ud med et sommerhus i Nordsalling, så hun kan få sparket virksomheden godt i gang.

- Jeg har lejet sommerhuset i tre måneder, og det er noget af en omvæltning, men her i starten skal jeg være tæt på kunderne, og jeg skal være synlig, fortæller Line Olesen, der ikke har valgt Roslev helt tilfældigt.

- Jeg kiggede også på nogle steder i Odense, men da jeg så de her lokaler, vidste jeg, at det skulle være her. Jeg vil også gerne være med til at give noget tilbage til det område, jeg kommer fra. Jeg bliver ked af at opleve, at der ikke længere er de samme forretninger i Roslev, som dengang jeg boede her, siger Line Olesen, der har haft sin virksomhed i Roslevs industrikvarter siden 1. februar.

»Livsnyderiet« har lavet aftaler med en lang række producenter, og det er særlige gourmetprodukter, der ikke kan købes i ethvert supermarked, Line Olesen sender ud af porten.

Det er kvalitet, og det er lækkert, men samtidig kan det købes for penge.

- Indtil videre er det primært virksomheder, der vil tilgodese deres ansatte, der har sikret mig ordrer, men jeg håber også, at privatpersoner vil få øjnene op for det udvalg, jeg kan tilbyde, fortæller Line Olesen.

- Jeg har fundet ud af, at gin og tonic-pakkerne er de mest populære på Skiveegnen, siger Line Olesen med et smil.

Omkring 400.000 kroner har Line Olesen investeret i sit projekt.

Og selv om nogle har sagt til hende, at hun har fået en hjerneblødning ved at vinke farvel til tøjbranchen til fordel for en helt ny start, tvivler hun ikke selv på, at hun har det gjort det helt rigtige.

- Det må briste eller bære, men jeg vil kunne sige til mig selv, »at jeg gjorde det«, når jeg bliver gammel. Og det kan jeg nu, siger Line Olesen.

32-årige Line Olesen, der kommer fra Roslev, har for nylig startet virksomheden »Livsnyderiet« i Roslev. Hun sælger nu alt fra champagne til gin og lakridskugler.  Foto: Lars Rasborg