Gå til hovedindhold
Erhverv

Ny lokalplan på vej: Firmaer i kø for at blive en del af GreenLab

11-12-2018 KL. 20:41
Empty

Tre virksomheder bygger på samme tid her i GreenLab Skive i Kåstrup. Til efteråret slutter endnu en virksomhed sig til. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skive Byråd gør i næste uge klar til endnu flere virksomheder i GreenLab Skive i Kåstrup.

Det sker, når byrådet godkender et forslag til en lokalplan for den del af GreenLab Skive-området, som endnu ikke er lokalplanlagt.

Baggrunden for lokalplan-forslaget er, at flere virksomheder har vist interesse for at etablere sig i GreenLab Skive, der skal været et erhvervscenter for vedvarende energi og genbrug af energi og materialer.

- Vi har brug for at få lokalplanlagt den sidste del af området, fordi vi har flere forespørgsler om køb af jord i GreenLab Skive. Mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt, siger Steen Harding Hintze, direktør for Energifonden Skive, der forstår udviklingen af GreenLab Skive.

Tre virksomheder er i gang med at bygge i GreenLab Skive: Norske Quantafuel, der vil producere brændstof af affaldsplast, Dansk Marine Protein, der vil producere dyrefoder på basis af bl.a. søstjerner, og Nomi 4s, der er på vej med en ny genbrugsplads.

Inden jul forventes et konsortium af lokale landmænd og den tyske energivirksomhed E.ON at sætte byggeri af et biogasanlæg i GreenLab Skive i gang.

Lokalplanen for den sidste del af området vil give mulighed for at etablere miljømæssigt tunge virksomheder på jorden.

Skive Kommune lover, at borgere og virksomheder i området i høj grad vil blive involveret i udarbejdelse af lokalplanen for de resterende 45 hektar i GreenLab Skive-området, som de er blevet involveret i den tidligere planlægning.

GreenLab Skive-området udgør i alt 69 hektar.

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland