Gå til hovedindhold
Lokalt

Ny mand er klar på lokal restaurant: Tidligere Michelin-kok vil løfte arven efter Daniel

12-11-2019 KL. 22:04
Empty

Rasmus Overgaard Kardyb er klar til at løfte arven efter Daniel W. Justesen på Limfjordens Hus. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Tirsdag aften kunne aktionærerne i Limfjordens Hus A/S hilse på deres nye forpagter i restauranten og røgeriet i Glyngøre. I en video kunne de se og høre den 31-årige Rasmus Overgaard Kardyb, som fra 1. januar overtager forpagtningen efter Daniel W. Justesen, der etablerer ny restaurant i Aarhus.

Siden Rasmus Overgaard Kardyb gik i lære som kok, er der drysset lidt stjernestøv over ham, for han har i hele sine karriere frem til nu været en del af arbejdsstyrken i koncernen omkring Michelin-restauranten Formel B i København. Han kommer fra en stilling som køkkenchef og partner i Restaurant Sletten i Humlebæk - en gourmet-light restaurant, som han selv kalder den - der er delvist ejet af Formel B. Men derudover er han også udlært på Formel B og har været souschef både her og på en anden Formel B-ejet restaurant, Restaurant Uformel.

Aktionærerne i Limfjordens Hus har i de seneste fem år været godt tilfreds med, at have Daniel W. Justesen som forpagter. Han har i de fem år bygget en fornuftig forretning op i restauranten og givet den et godt ry vidt omkring. Han er blevet kendt for at servere udsøgte måltider og har også vundet to lokale priser for sine bedrifter med forretningen. Det er altså en ret tung arv, Rasmus Overgaard Kardyb skal løfte.

- Jeg har store forventninger, og han passer lige til stedet og kan føre Daniels stil videre, siger Jens Jørn Justesen, der er formand for Limfjordens Hus A/S.

Også rasmus Overgaard Kardyb er klar.

- Jeg er overbevist om, at jeg er den bedste til at løfte den opgave, der står foran mig på Limfjordens hus, siger Rasmus Overgaard Kardyb, der er født og opvokset på Mors og derfor ved, at man skal passe på, at man ikke bliver ramt af Janteloven.

Han er så småt ved at pakke flyttekasserne hjemme i Birkerød for at tage turen til Glyngøre sammen med sin hustru Lærke Overgaard Kardyb, der oprindeligt er fra Durup, og deres tre børn.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland