Gå til hovedindhold
Debat

Ny overenskomst sikrer 12 seniorfridage om året

22-07-2020 KL. 10:09
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Seniorer inden for hjemmeplejen kan se frem til 12 fridage om året med fuld løn. Det er et af hovedelementerne i den treårige overenskomst, som FOA og KA Pleje er blevet enige om. Overenskomsten gælder for medarbejdere i de mange private pleje- og omsorgsfirmaer, som er medlem af arbejdsgiver- og brancheforeningen KA Pleje.

Retten til seniorfridage træder i kraft fra det tidspunkt, hvor medarbejderen har fire år til folkepensionsalderen. Der er virkelig tale om en landvinding. Politikere og fagbevægelse har længe talt om at gøre noget særligt for seniorerne, men indtil videre er det bare blevet til snak. Nu viser vi sammen med FOA, at det er muligt at finde fleksible løsninger, der både kommer medarbejdere og virksomheder til gavn.

Hjemmeplejen er kendetegnet ved hårdt fysisk arbejde, og i takt med at pensionsalderen stiger, kommer vi til at se endnu flere, som ikke kan holde til at arbejde på fuld tid. Vi har brug for alle gode kræfter inden for hjemmeplejen, og det behov vil bare blive endnu større. Derfor skal vi skabe fleksible rammer, der gør, at medarbejdere helbredsmæssigt kan blive længere på arbejdsmarkedet. Med overenskomsten tager vi et stort skridt i den rigtige retning.

Karsten Høgild,

direktør, KA Pleje,

Alsvej 7,

8940 Randers SV

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Lokalt

Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken« Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken«

112

15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv" 15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv"

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland