Gå til hovedindhold
Lokalt

Ny placering: Testbilen rykker ind i midtbyen

15-10-2020 KL. 14:29
Empty

Foto: Søren Bjørndal

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Testbilen, der lige nu står ved Ådalskolen i Skive, bliver placeret ved Drivhuset i Østergade fra lørdag morgen og bliver stående dér til og med fredag den 23. oktober.

Drivhuset ligger lige ved siden af bibliotek ud til den store p-plads, så der er gode parkeringsmuligheder.

Fra lørdag morgen klokken 9 vil borgerne derfor kunne lade sig teste dér uden tidsbestilling. Åbningstiden er dagligt frem til 15.30

- Krisestaben i Skive Kommune valgte at undersøge, om det var muligt at placere testbilen dér, fordi vi vurderede, at det er mest hensigtsmæssigt at have den stående centralt i byen, når den i denne uge står lidt udenfor. Ved Drivhuset er der gode parkeringsforhold, og der er plads til, at borgerne, der står i kø, kan vente udenfor. Det er også vigtigt for testpersonalet, at arbejdet kan foregå indendørs. Så vi er meget glade og taknemmelige for, at Drivhuset gav os lov til at bruge deres lokaler, siger Mette Nielsen, souschef i Skole- og Dagtilbudsafdelingen i en meddelelse fra Skive Kommune.

Aftalen om at forlænge perioden, hvor testbilen holder i Skive, er kommet i stand i et samarbejde mellem kommunen, Region Midt og Styrelsen for Patientsikkerhed. Det skyldes, at antallet af smittetilfælde fortsat ligger højt i Skive Kommune.

- Vi følger hele tiden udviklingen i antallet af smittetilfælde nøje og forholder os til den konkrete situation i den løbende, daglige dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed. Så i og med, at smittetallet fortsat ligger højt i Skive Kommune, var det oplagt at beholde testbilen en uge mere, så endnu flere borgere får lettere adgang til at blive testet, siger Mette Nielsen.

Det er alene borgere uden symptomer, der kan møde op ved testbilen. De, der har symptomer, skal fortsat henvises til test via egen læge eller vagtlæge. Mundbind og sundhedskort skal medbringes ved testbilen.

pew

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland