Gå til hovedindhold
Lokalt

Ny plakat på vej: Kender du sjove udtryk og vendinger fra Salling?

10-10-2019 KL. 14:22
Empty

Fem år efter den meget populære Salling-plakat er Hanne Damgaard Mogensen nu klar til at lave en ny, der hylder den særlige dialekt og sprogtone, der er i Salling. Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

En morsingbo er atter klar til at lave en plakat med udgangspunkt i Salling.

Det er journalist Hanne Damgaard Mogensen, der opvokset på Mors, men som alligevel gerne hylder den særlige sprogtone i Salling.

- Jeg er i gang med en hel række af dialekt-plakater - plakater, som hylder og hjælper med at holde liv i nogle af de skønne udtryk og ord de forskellige dialekter gemmer på. Og selvfølgelig skal der også laves en plakat med Sallingmål, skriver Hanne Damgaard Mogensen på de sociale medier.

Det er hendes firma FlotTryk, der står bag ideen.

Hun efterlyser svar på, hvilke ord, udtryk og vendinger, som - ifølge sallingboerne - bør være med på en sådan plakat.

Og sallingboerne er i fuld gang med at foreslå nye, sproglige klassikere.

Hanne Damgaard Mogensen har tidligere sendt en meget smuk plakat med fire vers fra én af de mange hyldest-sange, der gennem årene er blevet Salling til del.

Samtidig har det været vigtigt for hende at vise miljø- og klimaansvar.

Hanne Damgaard Mogensen har tidligere forklaret, at plakaterne trykkes på 100 pct. klimaneutral vis.

- Det vil sige, at den mængde CO2, det koster at lave plakaterne, investerer jeg i et skovbeskyttelsesprojekt i Mozambique. På samme måde laver jeg mine telegrammer, som desuden er lavet af genbrugs-papir. Det er valg, jeg har taget for min egen samvittigheds skyld og også for at give folk mulighed for at købe plakater og telegrammer, der både ser flotte ud og kommer med et statement om miljøbevidsthed, forklarede Hanne Damgaard Mogensen.

Hun har nok sine rødder på Mors, men Hanne Damgaard Mogensen bor i dag i Winterthur, 20 minutter nord for Zürich i Schweiz sammen med sin familie.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland