Gå til hovedindhold
Erhverv

Ny virksomhed i Skive: Casper og Jane pakker biler ind

19-07-2020 KL. 22:13
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Havregryn med vand på.

Sådan lyder en af opskrifterne på, hvordan man kaster sig ud i at drive ny virksomhed med så lille risiko som muligt.

Den kommer - med et glimt i øjet - fra Casper Madsen, europamester i folieindpakning af biler og præmietager i flere internationale konkurrencer indenfor feltet.

Han har sammen med sin kæreste Jane Carlsen netop taget springet og startet egen virksomhed på Katkjærvej i Skive.

Det meste af deres børneopsparinger er konverteret til startkapital i virksomheden Foliekoncept. Blandt andet er der investeret i printere til folie. Bil-indpakning bliver nemlig et af den nye virksomheds største omdrejningspunkter.

- Det har givet søvnløse nætter at starte for os selv, fortæller Casper Madsen.

Han og Jane tror 100 procent på den ny virksomheds fremtidsmuligheder, men økonomisk snusfornuft og en vis ydmyghed overfor opgaven nu alligevel på sin plads, synes de. Så trods startudgifter på et større sekscifret beløb, har de ikke lånet en eneste krone. Så hellere de føromtalte havregryn.

Casper Madsen og Jane Karlsen var begge ansat i virksomheden Colors, der for nylig flyttede fra Skive til Viborg. Den flytning er en af grundene til, at de nu har valgt at starte for sig selv.

- Al respekt for Michael Svensson fra Colors, men vi kunne meget bedre se og selv fortsætte i Skive. Her kender vi mange mennesker, som vi sætter stor pris på, fortæller Casper Madsen.

Så han og Jane begyndte at lede efter egnede lokaler og fandt dem på Katkjærvej, hvor de har lejet sig ind hos virksomheden H J Montage, som også har hjulpet med indflytningen. I første omgang i en midlertidig indretning på en første-sal med en hal lige ved siden af, de kan bruge til opgaverne.

Da Folkebladet lagde vejen forbi en eftermiddag i denne uge, var Jane Karlsen i fuld gang med at foliebeklæde en bil med camouflage-motiver. Garanteret holdbarhed: Mindst fem til syv år.

- Og så er det en del billigere end en omlakering, bemærker Casper Madsen.

Folie med det ønskede motiv printer Casper og Jane selv ud på en af de spritnyprintere som sparepengene er sat i. En grafiker hjælper med de kreative forberedelser.

- Vi er begge selv skilteteknikere. Det ville være perfekt for virksomheden også at have en ansat grafiker. Det er vores mål at få mulighed for at få det hurtigst muligt, fortæller Casper Madsen.

Ud over bilindpakninger regner han og Jane også med at komme l at arbejde med skilte til virksomheder, storformats-print, tøjtryk, solfilm, labels og klistermærker. Og så er der alle specialopgaverne. En opgave med foliebeklædning af jetski for eksempel.

Virksomheden har været i gang i så kort tid, at det at få opgaver indtil nu har handlet om mund til mund-metoden. Men det går også rigtig godt, synes Casper Madsen.

- Folk i Skive er utrolig gode til at bakke op, og vi har allerede fået mange henvendelser, selv om vi for eksempel ikke har en hjemmeside oppe og køre endnu. Men det kommer snart, fortæller Casper Madsen.

En af de allerførste opgave den nye virksomheden i Skive fik var beklædning af tømrer Poul Baks skurvogn, der blev forvandlet fra hvid til grøn med illustrationer. Og Poul Bak har ikke været sen til at lægge et rosende opslag om flot arbejde på Facebook.

- Vi føler os rigtig godt hjemme på Skiveegnen. I øjeblikket bor vi i Løgstrup, men vi vil gerne bo i Skive-området. Vi skal bare finde et sted med lidt plads, siger Jane Karlsen, som oprindeligt kommer fra Mønsted. Hun har heste, og desuden har hun og Casper nogle biler, som de sysler med i fritiden.

Fritid er der nu ikke så meget af i øjeblikket. Som nyetablerede selvstændige med spritnyt CVR-nummer skæver Casper og Jane ikke til 37 timers arbejdsugen. Der skal arbejdes for føden. Selv om havregryn er billige ...

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland