Erhverv

Ny webshop: Unge skibonitter kaster sig over kork til boligindretning

Efter at have gået med tankerne om at lave noget sammen gennem flere år gik en drøm i opfyldelse i denne uge for en lille gruppe skibonitter.

Tirsdag gik webshoppen Kortika.dk i luften, og det var forbundet med en vis nervøsitet.

- Vi har brugt en del tid på at få alt klar til åbning, og jeg har stået for alt omkring det it-mæssige, så hvis der var fejl på shoppen, var det jo min skyld. Så jeg var meget spændt på, hvordan folk ville tage imod vores webshop, siger Thomas Væver Andersen.

Sammen med tre andre investorer fra byen er han gået sammen om at lave webshoppen, der handler med kork-produkter til hjemmet og dagligdagen.

De andre i projektet er Mette Væver Andersen, Jacob Heilskov Mortensen og Kristian Aggerholm Ladefoged.

- Thomas og jeg har altid drømt om at lave noget sammen, og sammen med de to andre har vi skabt et godt sammenhold, hvor vi arbejder godt for hinanden. Det virker til, at vi har gjort det helt rigtige, siger Mette Væver Andersen.

At det var kork, der skulle være omdrejningspunktet for eventyret, vidste ingen af de fire indtil for nogle måneder siden.

Men da kendskabet til kork i løbet af processen blev større og større, gav alt andet pludselig ikke så meget mening.

- Kork er et utroligt lækkert produkt, og vi er blevet meget overrasket over, hvad man kan lave i kork. Samtidig er det børnevenligt og bæredygtigt, da kork optager mere Co2, end det udleder, så det har også spillet ind i vores valg, siger Thomas Væver Andersen.

Korken, der også sikrer god akustik og er støjdæmpende, bliver importeret fra Portugal, hvor der findes kork i store mængder.

Og indtil videre indeholder Kortika.dk mellem 10 og 15 produkter.

Det er alt fra bordskånere til dækservietter, tasker, opslagstavler, vægpaneler og legeklodser til børn.

Men planen er, at udvalget af produkter skal udvides med tiden.

- Nu er vi kommet i gang, og det var vigtigt for os, men vi kommer til at få et større udvalg, når vi bliver lidt klogere på, hvad efterspørgslen er, fortæller Mette Væver Andersen.

Og noget tyder på, at kork er på vej ind i flere danske hjem.

Allerede efter få minutter som aktiv webshop kom den første ordre, og også onsdag aften skulle der pakkes ordre på lageret i Oddense.

Lige nu er det Jacob Heilskov Mortensen, der står som direktør for Kortika.dk, men hvis alt går, som de fire håber, kan det blive en levevej for alle fire.

- Vi tror på, at kork er fremtiden i boligindretningen, og vi har ikke mange konkurrenter på markedet, så vi håber, at det kan blive vores arbejde fremover, siger Mette Væver Andersen.

Mette Væver Andersen, Thomas Væver Andersen og Jacob Heilskov Mortensen er gået sammen med en fjerde skibonit og har startet webshoppen Kortika.dk, der sælger kork-produkter til boligindretningen.  Foto: Lindy Jørgensen