Debat

Nye Borgerlige og Erik Mortensen

Når jeg taler om Ny Borgelig og kommunalpolitik, så er det partiet og ikke dig Erik Mortensen.

Det er korrekt, at vi har kendt hinanden i mange år, og jeg har gode minder herfra. Helt nøjagtig siden 1986. Jeg har også fulgt din kommunalpolitiske arbejde, helt tilbage fra Sallingsund Kommune. Dengang var jeg formand for Det Konservative Folkeparti (C). Der blev lavet en del politik mellem dig og C, sager som jeg var enig i. Jeg ved også, at vi to er enige om, at der skal ske noget på ældreområdet, som du skriver. Kommunens ældrepleje er slet ikke på det niveau, som det skal, hvilket vi også har set med de sager, der har været. Vi har begge gode kontakter til ældreområdet, så derfor ved vi også, at der skal et løft til, den behøver dog ikke koste penge, det handler om ledelse og ansvar, men også om at bruge ressourcerne rigtig.

Det jeg ikke ved er, om du i det nye parti kan føre den samme politik som tidligere. Nu hører indvandre politikken ikke under kommunen, så det at vi ikke er enige der, er vel ligegyldig. Jeg har dog observeret, at DF forsøger, at gøre indvandrerpolitik til en kommunal politisk sag.

Grundlæggende så handlede mit læsebrev om venstres tilbagegang, og hvor de frafaldne vælgere kan gå hen, det kan jo blive afgørende. Her er mit ønske helt klart, jeg ønsker de bliver i blå blok, det er vi vel også enige om. Det er vel også grunden til dit debatindlæg, du så dem gerne stemme på Ny Borgelige, og jeg håber de vil stemme på Det Konservative Folkeparti, begge partier har fremgang.

Med hensyn til, at mit parti har stemt for en rigsretssag er ærgerligt, men når folketinget har sat to advokater til at undersøge, om der er basis for en rigsretssag, og de kommer til den konklusion, at der er basis for en rigsretssag, så må folketinget vel føle sig bundet af det. Har man sagt A så må man vel også sige B.

Det vil se lidt underlig ud, hvis man siger tak til advokaterne og samtidig siger at man alligevel ikke vil bruge deres undersøgelse. Man kunne jo have undladt, at sætte advokater på og på den måde spare borgernes penge, en rigsretssag er ikke billig. Jeg tænker at rigsretssagen ender med at blive til to sager, der skabes vel en form for præcedens.

Carl Eiler Carlsen,

Durupvej 33B, Glyngøre,

7870 Roslev