Gå til hovedindhold
Lokalt

Nye regler giver mulighed for kortere ruter: FlixBus åbner busrute mellem Skive og Vejle

12-07-2019 KL. 13:01
Empty

FlixBus startede op i Danmark i 2017 og har et samarbejde med 20 forskellige danske selskaber om at køre på ruterne. (Arkivfoto) Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Fra i dag kan buspassagerer køre fra Skive til Vejle og vice versa.

Ruten er blandt de i alt 38 nye forbindelser, som busselskabet FlixBus indvier fredag, der skal tage kampen op med DSB på de mellemlange ruter.

Det oplyser FlixBus i en pressemeddelelse.

De nye ruter er blevet en mulighed, efter at en ny fjernbuslov trådte i kraft 1. juli, der ændrer reglerne for private busselskaber.

Ændringerne betyder, at der skal være mindst 75 kilometer, fra passageren stiger på bussen, til slutdestinationen. Den tidligere grænse var 150 kilometer.

Hvis man booker i god tid, kan en billet til turen Skive-Vejle købes for 59 kroner.

FlixBus tilbyder også ture fra Skive til Odense og København.

Pt. har FlixBus ikke konkrete planer om flere nye destinationer fra Skive, men nævner Aarhus som en mulighed i fremtiden.

- Vi afsøger hele tiden nye muligheder for at udvide netværket, og Skive-Aarhus er en rute, som, vi synes, er interessant, siger Lotte Rystedt, presseansvarlig ved FlixBus Danmark.

Billige rejser mellem storbyer

En anden ny rute, som FlixBus nu tilbyder, er Aalborg-Aarhus. Billetter til den tur kan findes fra 39 kroner. DSB tilbyder orange-billetter ned til 55 kroner på den rute.

FlixBus startede i Danmark i 2017 og har et samarbejde med 20 forskellige danske selskaber om at køre på ruterne.

- Vi har glædet os meget til at åbne de nye forbindelser og udvide rutenetværket, så vi nu har stop i 48 byer over hele landet.

- Vi håber, at danskerne vil tage ligeså godt imod vores nye tilbud, som de hidtil har taget imod vores fjernbusser, siger Lotte Rystedt, presseansvarlig ved FlixBus Danmark, i pressemeddelelsen.

DSB har som modsvar mod konkurrencen fra busser og biler udbudt flere orange-billetter, der er de billigste billetter hos det statslige togselskab.

Antallet af orange-billetter blev tidligere i år fordoblet til 120.000 om ugen.

Aftalen om fjernbusser blev vedtaget sidste år af den daværende regering med Venstre, Konservative og Liberal Alliance samt Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet.

/ritzau/asj

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland