Erhverv

Nyt legeland vil ikke tjekke corona-pas: »Vi vil ikke lege politimænd«

<p>Først den 21. maj kan Hermans Hule i Skive åbne op, og der bliver kun adgang med coronapas</p>

Genåbning Selv om det langsomt går i den rigtige retning med genåbningen af Danmark, var det alligevel en skuffet Zazia Riis Finderup, der tidligere på ugen kunne konstatere, at Hermans Hule i Skive ikke får lov til at åbne før den 21. maj.

- Det var en stor skuffelse, og jeg blev så træt, da jeg hørte det, for vi har været klar længe. Det er ved at være mentalt meget hårdt at skulle bevare begejstringen og entusiasmen for det nye, vi har bygget op, når vi hele tiden bliver bremset, siger Zazia Riis Finderup, der er indehaver af den nye Hermans Hule på Skyttevej i Skive.

Hermans Hule er i forlystelseskategorien, og derfor kommer de sidst i genåbningskøen.

Og når det bliver den 21. maj, er der den detalje, at det kun er folk med coronapas, der må komme ind i lege-landet.

Men Zazia Riis Finderup vil meget nødigt stå for at tjekke folk for, om de har coronapasset i orden.

- Det er ikke meningen, at Hermans Hule skal være bemandet alle dage, og jeg og mine ansatte skal ikke gå rundt og lege politimænd. Det er virkelig grænseoverskridende. Det bliver op til de besøgende at sørge for, at tingene er i orden, for ellers skaber det en helt forkert relation mellem os og kunderne, siger Zazia Riis Finderup.

Der er stadig en del spørgsmål omkring det lavpraktiske i forbindelse med coronapasset, men uanset hvad er Zazia Riis Finderup er bange for, at coronapasset kommer til at bremse kundestrømmen i legelandet.

- Det er en hæmsko for os, uanset hvordan man kigger på det, og det var slet ikke sådan her, vi havde fore-stillet os åbningen, da vi kastede os ud i det. Jeg kan godt frygte, at nogle kunder holder igen med at komme, fordi der er krav om coronapas, og jeg håber, at reglerne bliver justeret hen ad vejen, så det bliver mere over-skueligt for alle, siger Zazia Riis Finderup.

Hun har ikke fantasi til at tro, at myndighederne kan kræve, at Hermans Hule i Skive skal lave om på sit koncept og ansætte flere folk til at tjekke coronapas.

- Vi kommer ikke til at ændre vores koncept, for hvem skal betale for det? Jeg tror og håber, at det med coronapasset bliver ligesom med mundbindet, at det bliver borgernes eget ansvar at have styr på det. Der skal være tillid til den enkelte, siger Zazia Riis Finderup.

Hermans Hule i Skive åbner i det tidligere Yde Center på Skyttevej.

Zazia Riis og hendes mand Sune er klar til at åbne Hermanns Hule i Skive, så snart det bliver muligt. Det er kun småting, der mangler at komme på plads. Foto: Steen Don